De Kiezel: mini KEI-week in februari

Vandaag gaat de Kiezel van start in Groningen! Kiezel zeg je? Deze week is er speciaal voor alle twijfelaars tijdens de KEI-week, geïnteresseerden in studentenverenigingen en iedereen die gewoon nieuwsgierig is naar wat er allemaal door leden wordt uitgespookt op hun kroeg. Snap je, kleine KEI? Kiezel?

In deze week kan je kennis maken met vijf kleinere diverse studentenverenigingen, namelijk Cleopatra, GSV, Unitas, ATV en Bernlef. Er zullen op alle verenigingen allerlei activiteiten en feesten zijn: een soort kleine KEI-week dus.

De Kiezel wordt trouwens compleet onafhankelijk georganiseerd van het KEI-weekbestuur. Het is dan ook al sinds 1987 vanuit verenigingen zelf opgezet, en was ooit het initiatief van Cleopatra.

Zo kijkend naar het programma is er genoeg te doen deze week. De verenigingen zijn dan ook erg divers. Bij de kleinschalige Friese vereniging Bernlef is er op donderdag live-muziek door de Flu Fighters en kan je op Valentijnsdag laten matchen met jouw Tarzan of Jane. Ook kan je er naar hartelust barklúnen: een 1-tegen-1 race over hun bar met als obstakels een shotje Beerenburg achterover gooien en als eindopdracht een biertje adten. De prijs? Eer natuurlijk. Bij de gezellige christelijke verenigingen GSV en ATV is er een open Bijbelkring, kun je de 10 km schaatsen kijken, kan je aanschuiven bij het eten, is er een vrijmibo en een Olympisch winterfeest. Op het pand van de relaxte ontgroeningsvrije vereniging Cleopatra kun je onder andere genieten van een cocktailbar, lachen bij improvcomedygroep Stranger Things Have Happened, nostalgisch weerwolven, je buik rond eten bij een high tea, je van je slimste kant laten zien bij een pubquiz en natuurlijk los gaan bij diverse feesten.

En ten slotte is er de studentikoze maar wel gelijkwaardige vereniging Unitas, waar je mee eten met de jaarclubs, is er een speciaalbierproeverij en ook een vrijmibo.

Wat deze vijf verschillende verenigingen verbindt is dat ze allemaal niet zo groot zijn zoals hun collega’s Vindicat of Albertus. Ze zijn allemaal wat kleinschaliger en werken daarom samen voor deze kennismakingsweek. Vind je ze alle vijf wel interessant? Dan is er op woensdag een gezamenlijke kroegentocht waar je aan mee kan doen, deze begint om 21:00 bij Bernlef.

Meer informatie vind je op de Kiezeldagen Facebook pagina.

Tekst en afbeeldingen ingestuurd door: Lola Kraan

Jou ook iets opgevallen? Iets meegemaakt? Of moet je gewoon wat kwijt? Mail ons je columns, video’s of ander leuks!