Kijktip | Hoe verdween geboren Stadjer Arjen Kamphuis? De wildste verhalen gaan nog steeds rond

In 2018 verdween hacktivist Arjen Kamphuis tijdens een ‘vakantie’ in Noorwegen. Sindsdien gaan er over de geboren Groninger de wildste verhalen rond. De politie gaat nog altijd uit van een noodlottig kayak-ongeluk, maar dat gaat er bij veel vrienden van Arjen niet in.

In de jaren na de verdwijning ontwikkelde de zaak zich als een Scandinavische thriller. De IT-expert is (of was?) namelijk geen vriend van de veiligheidsdiensten, iets wat menig complottheorie tot gevolg heeft. In de Videolandserie Ze Weten Alles Van Je duikt onderzoeksjournalist Nadia in de vermissing.

Veel vragen

Het lichaam van Arjen is nooit gevonden. Dat roept natuurlijk veel vragen op. Wilde hij wellicht zelf verdwijnen? Is hij omgebracht door een geheime dienst? Was het toch een ongeluk? De expert in IT-spionage had nauwe contacten met WikiLeaks-oprichter Julian Assange. Arjen zou naar Spitsbergen, maar veranderde zijn reisplannen op het laatste moment naar Bodø. Na zijn vermissing zou hij nog gezien zijn. Zijn telefoon zou nog even aangestaan hebben.

En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Vrienden van Arjen hebben meegewerkt aan de serie, want ook zij willen graag antwoorden. Met deze serie doen ze een ultieme poging om achter de waarheid te komen. Ze Weten Alles Van Je is nú te zien op Videoland.

Psst, hier meer afleiding: