Klaar met die gelukzoekers in Groningen – column

Gelukzoekers

Het is weer eens raak. Gisteravond loop ik langs zo’n opvangcentrum waar ze zitten. Gelukzoekers. Honderden komen er samen. Dat gaat steevast gepaard met veel lawaai en overlast.

Overal pleuren ze hun fietsen neer. Totaal geen rekening houdend met de omgeving. Er is geen doorkomen aan. Iedere passant heeft er last van. Maar dat deert ze niet. Ze staan vrolijk op straat te schreeuwen en te lachen. En dat terwijl het sikkom middernacht is.

Ze hebben poep aan onze normen

Het maakt ze geen reet uit of de omgeving er last van heeft. Of buren misschien niet kunnen slapen door de overlast die ze veroorzaken. Het boeit ze niet dat het de politie extra werk oplevert. Ze hebben schijt aan onze normen en waarden.

Het valt op dat het vooral jonge mannen zijn. Geen ouderen. Geen kinderen. Wel her en der wat vrouwen. Maar toch: vooral mannen. Bijzonder. Laten ze hun families zomaar achter? De lafaards. Beetje onze welvaart in Stad afpakken. En wat dragen ze eigenlijk bij aan de maatschappij?

Denk om uw dochter!

In de nachtelijke uren struinen ze rond in de binnenstad. Speurend op danslvloeren naar vrouwelijke slachtoffers. Misschien uw dochter wel. Het gaat zelden om liefde. Eerder om een snelle wip. Zonder na te denken over de gevolgen.

Beetje vier jaar lang feesten en hand ophouden in Stad op onze kosten. Daarna vertrekken de meesten weer. Op zoek naar het volgende geluk. Sommige blijven hangen. En hoewel gezegd wordt dat het hoogopgeleiden zijn, pakken ze dan regelmatig laaggeschoolde banen van Stadjers af.

Gelukzoekers

Wat hebben we eraan als samenleving. Het kost ongelooflijk veel geld, maar levert vooral overlast op. Ze pakken onze banen af. Zitten aan onze vrouwen. Leven al die tijd op onze belastingcenten, terwijl daar zelden een constructieve bijdrage aan de maatschappij tegenover staat.

Wanneer komt men nu eindelijk eens in verzet tegen de tsunami aan studenten?

Door: Willem Groeneveld – dit is een ironisch bericht. Geen haat aan studenten. Geen haat aan vluchtelingen. Alleen maar liefde. Samen maken we de samenleving.

Ga het gesprek aan ( comments)