Een te kleine pik zit tussen de oren

pik

Elke man heeft weleens zijn pik opgemeten, of anders wel vergeleken met het geslachtsdeel van zijn vriendjes. En soms is dat best schrikken. Eerlijk zijn!

Mannen die onzeker zijn over hun leuter hebben niet veel keus dan een operatie te ondergaan, wordt over het algemeen gedacht. En zo blijkt ook uit het onderzoek van uroloog in opleiding Helena Nugteren van Universitair Medisch Centrum Groningen.

Maar heel veel zin heeft de chirurgische ingreep niet. De operatie is best een heftig. Terwijl het amper meetbaar rendement oplevert. Slechts twee centimeter om precies te zijn. Amper de moeite waard. Beter is het om vrede te hebben met de omvang van je genotsknots.

Piktrivia

De gemiddelde slurflengte van een volwassen Nederlander is in slappe toestand 9,8 centimeters. Stijf is een gemiddelde pik zo’n 14,8 centimeters lang. Alles wat daar in de buurt zit, is dus goed. Is je jonkheer nou in volle erectie kleiner dan 7 centimeter? Dan heb je een micropenis. En nee, wij hebben die term niet zelfbedacht.

Uit het onderzoek van Nugteren blijkt ook dat een groot deel van de mannen die denken dat ze een te kleine penis hebben, geholpen kunnen worden met therapie. Het probleem zit dus voornamelijk tussen de oren en niet in je broek.

Guns

Lachen wel dat onderzoek, maar hoe dan?

Nugteren bespreekt in haar proefschrift zestig mannen. Uit die groep besloten slechts zestien kerels uiteindelijk de operatie door te zetten. De overige 44 hebben dus genoeg gehad aan psychologische begeleiding.

Andere opties die op de markt beschikbaar zijn voor paalvergroting, zoals pillen, vacuümpompjes, tampeloeresstrekapparaten en snikkelsiliconeninjecties, werken volgens Nugteren niet. Het is onder het mes, of op de ligbank bij Freud.

Misschien dat minder porno kijken ook wel helpt bij de beeldvorming. Want zeg nou zelf: zou jij voor die twee extra centimeter onder het mes gaan?

Psst, hier meer afleiding: