Kleine prognose: morgen is de spits des doods keihard aan in Groningen

Foto van DvhN

De Zuidelijke Ringweg ligt er de komende zes weken grotendeels uit. Dat moet, want er komt een noodzakelijke tunnelbak en die wordt niet stiekem door kaboutertjes aangelegd. Maar het betekent ook fileleed.

Afgelopen vrijdag gaat de Zuidelijke Ringweg tussen het Julianaplein en afslag Hoogezand op slot. Alleen verkeer dat vanaf Highsand richting Assen of Drachten klapt mag over de ringweg. De rest moet zich een weg banen over de Noordelijke Ringweg. Althans, dat is de officiële omleidingsroute.

Tekst gaat verder onder plaatje

Files en drukte in Stad

Een grote file

Maar daar hebben veel automobilisten geen trek in. Het hele weekend al niet. Die klapp’n bij Hoendoep van de ringweg af om via Hoendiep, Eendrachtskade, Eeldersingel en Stationsweg bij de Europaweg uit te komen. Dat is op het oog en hemelsbreed ook de snelste alternatieve route.

Probleem is alleen dat iedereen die weg pakt. En dat gaat niet, blijkt zaterdag en vandaag weer. Zelfs op de rustdag staat het verkeer in Stad grotendeels muurvast. Het is één grote file vanaf Hoendiep, via het Station naar IKEA. En ook op de singels (bij de grachten) loopt het vast.

file

Spits des doods?

Dat belooft wat voor morgenochtend. Officieel zijn de (school)vakanties in het Noorden begonnen. Dat scheelt en daarom ook nu de grote werkzaamheden. Maar er zijn er nog genoeg die rond 8:30 uur in Stad moeten zijn om te waaaark’n of studeren. Advies: hold your horses!

En neem voorzorgsmaatregelen. Stuk of drie powerbanks mee. Zestien liter water inladen. Gasfles, pannen en bamisoepjes in de kofferbak. En blijf rustig, kalmte kan je leven redden. Gelukkig wordt het niet echt warm, dat scheelt dan weer. Want stel je voor: spits en hittegolf des doods tegelijk.

Fileleed in JouwStad. Verkeer in de stad staat stil op de Trompsingel tot aan de Europaweg. (zondag 14 juli 15:00u) Oorzaak: ringweg-zuid afgesloten. Wordt vervolgd!

Geplaatst door Jouwstad Groningen op Zondag 14 juli 2019

Psst, hier meer afleiding: