Klootzakjes op scooter bekogelen random voorbijgangers in Groningen met smurrie. “Een vriendin kreeg een hele emmer over zich heen”

smurrie scooter
Foto uit 2020 toen random mensen ook al werden bekogeld met smurrie door twee gastjes vanaf een scooter

Tijdens de eerste lockdown kregen we veel meldingen binnen over twee etters die vanaf een rijdende scooter random mensen bekogelden met smurrie. Daarvan is aangifte gedaan en daarna werd het stil. Tot nu. We worden weer overspoeld met meldings.

Eind juni fietst Femke over de Brugstraat als ze plotseling voelt dat de rechterkant van haar gezicht nat wordt. “Ik snapte er niks van, want ik fietste gewoon.” Wel ziet ze twee jongens op een scooter naast haar rijden. “Toen ik hen in de gaten hield, zag ik dat ze het ook bij een andere vrouw deden. Heel onopvallend. Het leek alsof de smurrie uit een waterballon kwam en laten we hopen dat het gewoon water was, maar dat weet ik niet zeker.”

Hele emmer smurrie

Een paar dagen geleden overkomt Anne hetzelfde. Vorige week donderdag fietst ze met vriendinnen naar de stad. In de buurt van de Vismarkt wordt een soort zeepsop in haar gezicht en dat van een vriendin gegooid. “Dat gebeurde vanaf een scooter.” Een kleine week later gebeurt precies hetzelfde bij een vriendin van Anne. “Zij kreeg een hele emmer sop over zich heen in de Ebbingestraat.”

Anne heeft de politie op de hoogte gebracht. Maar volgens de Groningse kunnen agenten er weinig mee. “We hebben de kentekens niet onthouden en de gastjes niet herkend. Daarom vroeg ik me af of jullie meer meldingen hebben ontvangen.”

Deelscooter

Ja dus. Nog een stuk of wat vergelijkbare meldings. En telkens gaat het over twee gasten op een donkere scooter, vermoedelijk een deelscooter van Felyx. Opdat je het weet. En film die gastjes als je het ziet gebeuren. Of noteer iig het kenteken.

Psst, hier meer afleiding: