Knollen leggen verkeer op ringweg lam en zorgen even voor grote paniek

Foto: Pixabay

Rij je gezellig eem op ringweg richting Stad, vliegt er opeens een Salinero het asfalt op. Het overkwam automobilisten vrijdagochtend ter hoogte van Padjepoel. Dit zorgde voor hachelijke momenten, maar – hold your horses – wonder boven wonder raakten mens, dier en auto niet gewond.

De paarden, volgens ooggetuigen in totaal twaalf stuks, liepen in eerste instantie bij en op de begraafplaats aan de Iepenlaan. Maar ondanks de serene sfeer van Selwerderhof zetten de beesten draf richting de ringweg. En dan is het even schrikken voor alle partijen. Met vereende krachten van automobilisten, politie en de eigenaar van de knollen kon erger worden voorkomen.

‘Bijna één in de voorraam’

Op sociale media zijn een aantal reacties te lezen van geschrokkenen: “Wat een klus om ze te vangen zeg. Had er bijna één in de voorraam zitten maar ze staan alle twaalf weer lekker in het weiland,” aldus Priscilla. Iemand anders is vooral blij met het ontwijken van de consternatie: “Gelukkig konden wij nog wel een sluiproute door de stad nemen zonder file,” schrijft Thea. Dat mag dan waar zijn. Maar ze heeft wel deze prachtige beesten gemist.

Psst, hier meer afleiding: