Kokomo wordt PALACE. Een fonkelnieuwe club in een jas vol oude glorie

Discotheek The Palace was van 1987 en 2010 een begrip in Groningen en ver daarbuiten. Vanwege verschillende redenen werd die zaak in 2010 gesloten, om na een grondige verbouwing verder te gaan als Club Kokomo. Ook weer uitgegroeid tot een toonaangevende nachtclub in het Noorden. Maar ook het einde van Kokomo is in zicht. Na corona gaat de club verder als ‘PALACE’. “Zonder lidwoord, voor een iets moderner gevoel.”

Corona heeft niks met de wijzigingen te maken. Die hingen namelijk al langer in de lucht, vertelt eigenaar Bert Westerhof. “We vonden dat het tijd werd voor iets nieuws. Eigenlijk hadden we eerder al een grote verbouwing gepland, maar corona gooide roet in het eten. Acht weken geleden hebben we de knoop doorgehakt en besloten de verbouwing per direct te doen. Niet uit nood vanwege corona. Maar als investering in de toekomst.”

“Dit is een nieuwe tent, daar hoort een nieuwe naam bij”

Op dit moment wordt daar de laatste hand aan gelegd. Volgens Bert herkennen mensen de club heus nog wel, alleen is alles fris, nieuw “en toch anders.”

Geeske Smid, manager van Palace, vult de eigenaar aan: “Warm en donkerpaars wordt de hoofdkleur van PALACE. Daarnaast hebben we van alles vernieuwd. Van de vloeren en lampen tot de muziekinstallatie, huisstijl, entree en buitengevel.” Kortom, er verandert zoveel dat Geeske en Bert belachelijk unaniem dachten: ‘Dit is gewoon een nieuwe tent. Daar hoort een nieuwe naam bij.’

Zonder the

Hoewel, nieuw… Bert: “Wij hebben het meerdere mensen gevraagd: wat zou een goede naam zijn? De helft kwam met PALACE. En dat vonden wij eigenlijk wel een heel goed idee.” Daarmee krijgt de bekende uitgaansgelegenheid dus haar oude naam terug. Nou ja, bijna dan. “Het lidwoord is verdwenen voor een iets moderner gevoel”, aldus Geeske.

De opening staat gepland voor september, kabinet en corona weder dienende. “De afgelopen heropening van de nachthoreca kwam voor ons als een complete verrassing. We gingen de hele tijd uit van medio september en daar hebben we onze hoop nu weer op gevestigd. Daardoor hebben we iets meer tijd om de wow-gevoel te geven aan mensen als ze na zoveel maanden eindelijk weer bij ons kunnen stappen.”

Psst, hier meer afleiding: