Komende zaterdag 15.000 bezoekers op Hullabaloo voor Kygo, Kraantje, Goldband en Froukje (plus nog veel meer)

De evenementenagenda stroomt behoorlijk vol voor komend weekend. Er zijn de nodige festiviteiten rond Gronings Ontzet, FC Groningen organiseert een supportersdag, onder andere René le Blanc en Lucas & Gea staan op de Grote Markt bij de Radio NL Zomertour, er is Noorderzon en Hullabaloo. Een veel te lange zin, wat betekent dat de keuze reuze is.

Pas een paar dagen geleden werd het tijdschema voor Hullabaloo bekend. En al duurde het lang voordat bekend werd wie er precies naar het Stadspark zouden komen, uiteindelijk staat er een prachtige line-up. Voor de immens populaire Kygo moet je om 17:30 voor het hoofdpodium staan en de dag zal daar worden afgesloten met ‘onze’ Kraantje Pappie, die het laatste uur van het etmaal voor zijn rekening neemt.

Afwisselende programmering

Het moet gezegd, het is Hullabaloo gelukt een afwisselende programmering neer te zetten. De Oekraïense rapgroep Kalush Orchestra trapt de dag af. Een knallend begin door multi-instrumentalist Igor Didenchuk, die we natuurlijk allemaal kennen van Go_A, die met SHUM grote indruk maakten op het Songfestival.

Kraantje Pappie is erbij in zijn eigen stad. Hij sluit de festivaldag zelfs af.

Daarna tijd voor muziek van Nederlandse bodem. De warme indiesound van MEAU is om heerlijk bij weg te dromen. Vorig jaar kwam haar eerste EP uit en ‘Dat heb jij gedaan’ werd meteen een megahit, zelfs letterlijk bij 3FM. Het tempo gaat vervolgens omhoog met Snelle, een fijne opwarmer voor Kygo. De Noorse DJ is momenteel één van de populairste ter wereld en vliegt eem in met een privéjet. Hij treedt volgende week zaterdag namelijk ook op in Zwitserland en Kroatië. In Groningen krijgt hij anderhalf uur: van 17:30 tot 19:00 uur.

Pappie

Vervolgens is het de beurt aan Racoon. Ze hadden alweer 22 jaar geleden hun eerste hit met ‘Feel Like Flying’ en zijn al twee decennia niet meer weg te denken uit het vaderlandse muzieklandschap. Dat geldt eigenlijk ook voor Danny Vera, die een monsterhit scoorde met Roller Coaster.

Goldband zou niet misstaan op het hoofdpodium. Ze zijn mateloos populair atm. Foto: ANP

De dag wordt afgesloten met Kraantje. Hij is geen geboren Groninger, maar verhuisde tijdens zijn jeugd naar ’t Noorden en is zonder twijfel één van onze grootste ambassadeurs. Als iemand een feestje kan bouwen is hij het wel. Zeker wanneer the Pappie optreedt in (zijn) Stad.

Brouhaha

Op het tweede podium ook geen misselijke artiesten. Populaire namen als Froukje, Antoon en Goldband worden platgedraaid in menig studentenkroeg. De lokale helden van The Vices hebben ook een plekje. Op Brouhaha wordt de dag afgesloten door Ofenbach. De Franse plaatjesdraaier en producer scoorde een wereldhit met Wasted Love.

Naast bovengenoemde is er nog veel meer te beleven. Zo is er een Silent Disco Stage van Twisters en heeft KopjeK eigen podium. Het weer lijkt ook nog eens prima: 21 graden en een zonnetje. Niets staat een mooie editie van Hullabaloo in de weg.

Psst, hier meer afleiding: