Komop Grunnegers, snorrentijd!

Wellicht ken je de Movember snorren nog wel. In 2014 was het razend populair en had bijna iedere man in Nederland een snor. Zelfs Humberto Tan kon er niet aan ontkomen. In de loop der jaren is de populariteit van Movember steeds verder weggezakt, terwijl de problematiek nog steeds hetzelfde is.

Even een opfrisser

Tijdens Movember laten mannen massaal een maand lang hun snor (en baard) staan om op deze manier aandacht te vragen voor het goede doel. Prostaatkanker is namelijk nog steeds de meest voorkomende kankersoort bij mannen. Elk jaar zijn er meer dan 10.000 mannen die deze diagnose krijgen; 2400 daarvan overleven dit uiteindelijk niet. Eigenlijk raar dat dit zo weinig aandacht krijgt.

Dat dachten 5 studenten van de minor eventmanagement aan de Hanze Hogeschool ook. Zij hebben de Movember Challenge bedacht, een actie waarbij het de bedoeling is dat mannen elkaar gaan uitdagen om mee te doen met Movember. Doen zij dit niet, dan moeten ze doneren aan de Movember Foundation.

Shave off

Leuk idee, maar als alle mannen meedoen aan deze challenge levert het nog niets op natuurlijk. Daarom wordt op 1 december een grote shave off georganiseerd in samenwerking met de barbiers van De Zwarte Raaf en bierbrouwerij Baxbier. Dit is een benefietfestival waar de prestatie van de man centraal staat. Hier kunnen mannen genieten van speciaal bier terwijl hun snor door een echte professional geschoren wordt.

Durf jij een prikkelende snor te laten staan? Wacht niet langer want Movember begint vandaag! Daag je vrienden uit om mee te groeien en vier samen je prestatie op 1 december bij Baxbier.

Tekst: Tammo van Dijck

Foto’s: Max Mossel

Movember challenge volgen? Dat doe je via Facebook

Doneren kan via: https://moteam.co/movember-challenge-nederland

Ook iets absurds, tofs, of grappigs te melden? Drop het op dumpjemeuk@sikkom.nl.

Ga het gesprek aan ( comments)