Komt Goud – Albertus Magnus geeft terug aan Stad en Stadjer

Albertus Magnus Lustrum

De van origine katholieke studentenvereniging Albertus Magnus viert deze zomer haar 120-jarige bestaan. Één één vijfde eeuw. Dat is geen kattenpis en moet goed gevierd worden. Niet alleen met alle leden en senioren, maar zeker ook met de stad die het mogelijk maakt: Groningen.

Studentenverenigingen staan vaak in negatief daglicht. Wat moeten die klote studenten in Groningen? Nou, heel veel. Ze brengen een frisse wind door Stad, kleuren de straten met liefde en gelach. Albertus Magnus geeft daarnaast ook de Stadjersweek terug met de toepasselijke naam: Komt Goud. Waarom? Omdat het kan!

Stadjersweek Albertus Magnus

De werkzaamheden op de Vismarkt verraden het al. Er staat iets tofs te gebeuren. Deze week wordt Stad in het zonnetje gezet door Albertus Magnus. Voetbaltoernooitjes, kledingmarkten en met als klapper een benefietconcert op donderdagavond.

Artiesten als Joost Marsman, bekend van ‘Is Ook Schitterend’ en Erik Mesie van ‘Toontje Lager’ komen optreden voor Stadjer en studenten. Maar ook Swifty, Wander en de Lustrumband van Albertus Magnus zullen fans naar de Vismarkt trekken. BAM! Leven in de brouwerij.

Albertus Magnus

Bovendien gaat de opbrengst van de avond naar het Beatrix Kinderziekenhuis. Keihard chillen met Stadjers en studenten onder het genot van toffe muziek. En daarnaast ook nog eens bijdragen aan het goede doel. Dat noemen we dus een zwerm vliegen in één klap.

Senioren

Albertus Magnus deelt dus al honderdtwintig jaar Stad met Stadjer. “Dat is een lange periode”, zegt Lustrum Praeses, Nyreeh Knegtering. “Daarom doen we graag wat terug voor Groningen en de Stadjers.”

Zo zijn er op dit moment bijvoorbeeld inwoners van twee bejaardenhuizen een rondvaart aan het maken door de Groningse diepenring. “Daar zijn een tiental Albertianen bij. Daarna gaan de senioren nog een rondje door de binnenstad maken met een paardentram. Tof hè!”

Beatrix Kinderziekenhuis

Zeker heel tof.  Nog meer spannende dingen op het programma? “De kledingmarkt en het benefietconcert vanavond op de Vismarkt natuurlijk. Het geld dat ingezameld wordt, gaat naar het Beatrix Kinderziekenhuis.”

Wat gaat het Beatrix Kinderziekenhuis precies met het ingezamelde bedrag doen? “Nou, daar worden VR-brillen voor kinderen gekocht die bijvoorbeeld in een MRI-scanner moeten, of geopereerd worden. Zo kunnen ze een voorproefje krijgen van wat er gaat gebeuren. Dan hoeven ze niet bang te zijn.”

Honderdtwintig jaar Albertiaan en Stadjer

Moeten studenten en Stadjers niet vaker zo samenkomen, Nyreeh? “Ik denk het wel. Dat is toch hartstikke gezellig. Stadjers krijgen vaak alleen de negatieve kant van de studenten mee, zoals geluidoverlast.”

“Wij houden net als de Groningers ook heel veel van deze stad en willen laten zien dat we Groningen een warm hart toedragen. Dus kom allemaal naar de Vismarkt een biertje met ons drinken en ons lustrum vieren!” Yes, doen we.

Ga het gesprek aan ( comments)