Komt Uber dit voorjaar al naar Groningen?

Uber 1

Gehoord tijdens Eurosonic Noorderslag van een taxichauffeur, die het zeker weet: “Taxidienst Uber begint in maart of april een proef in Groningen.”

Een van de chauffeurs weet het zelfs zeker. Ze beginnen in Stad en dat is geen goed nieuws voor de normale taxichauffeur, weet hij ook te melden.

Wat is Uber?

Uber maakt geen gebruik van gewone taxi’s. Maar van chauffeurs die rondrijden in hun eigen auto tegen een veel lager tarief dan de standaardbedrijven. Via de app kom je met de chauffeur in contact.

In Amsterdam en andere steden in het Westen is de dienst al een tijdje actief. Met wisselende reacties. Gebruikers vinden het prima en goedkoop. De traditionele taxiwereld klaagt steen en been.

Eem bellen doen

Eind 2014 publiceert Dagblad van het Noorden al dat Uber plannen heeft om naar Groningen te komen. Maar wanneer is dan nog niet bekend. Nu dus wel, althans volgens mensen in het wereldje.

Genoeg reden om te bellen met het kantoor in Nederland. Maar dat gaat lastig. Op de website staat geen nummer, maar wel in de krochten van Google. Via dat nummer krijgen Uber Amsterdam aan de lijn.

Reactie

De Ubermedewerkster mag niets vertellen over uitbreidingsplannen naar Groningen. Maar ze lijkt wel te schrikken van de vraag. Zo erg zelfs dat het lijkt alsof ze ervan baalt dat het is uitgelekt.

Dat is een aanname van ons, officieel weet ze dus van niets. Maar we krijgen ook via de mail reactie. Twee keer zelfs. Een keertje vanuit Uber Nederland, en van de internationale tak.

Scoop

Uber Nederland ontkent het gerucht: “Wij hebben op dit moment nog geen plannen om in Groningen te lanceren. Als we in Groningen gaan lanceren ben je de eerste die het hoort!”

Kijk, de scoop krijgen we dus sowieso. Maar misschien laten ze niet het achterste van de tong zien. Want even later komt er een reactie van Uber in het Engels binnen:

Wanneer?

“As of yet we have no confirmation of this. We regret we cannot provide you with more information here. Please let us know if there is anything else we can help with. Have a good day.”

Oftewel: heel artikel gelezen, maar nog niets wijzer. Toch hebben we dit gepubliceerd. Want Uber komt ooit naar Groningen. Als het in de krant staat, is het immers waar. Maar wanneer?