Sikkom loodst je door Koningsnacht: overzicht van alle vette feesten in Groningen

Er is weliswaar geen groot feest op de Grote Markt (boehoehoe gemeente), maar er is alsnog tijdens Koningsnacht meer dan genoeg te doen in Groningen. Bijna iedereen geeft een feestje. Van de buurtvereniging in Lewenborg tot het grote feest op de Vismarkt. Maar waar moet je naartoe, wat is gratis en wat kost knaken? Wij zetten de vetste fuifjes voor je op een rij.

Als eerste, wat best leuk is en waar je alleraardigste prijzen mee kunt winnen: doe mee met de Stierenpoep Bingo van Sikkom! Vinden wij leuk. 

Nacht van Oranje Groningen 2017 – Vismarkt

We trappen af met het grootste event in Stad op Koningsnacht. In ieder geval qua ruimte en mogelijkheden. Qua namen is het nog even afwachten. Want er treedt een verrassingsact op en dat zal vast een dikke naam zijn. Hoewel de rest van de programmering ook best aardig is. Zo treden Mr. Polska, Mooi Wark, Moke en Orange Skyline uit Groningen op. En dus nog een verrassingsact, wie dat is, blijft nog even geheim. Maar misschien komt Kraantje Pappie Koningsnacht wel afsluiten in zijn eigen stad.

Van 19:00 tot 2:30 uur – toegang is gratis – klik hier voor meer info

Noisia Invites in Oosterpoort

Het is inmiddels een mooie traditie geworden: op Koningsnacht wordt De Oosterpoort uit elkaar getrokken door Noisia, samen met een fijne lijst aan artiesten die ze uitnodigen. Zoals elk jaar kun je op 26 april weer de hele nacht losgaan op drum&bass, beats, trap en andere bass music. Op deze editie hebben ze een line-up voor je samengesteld waar je u tegen zegt. Dat wordt zweten, losgaan in de pit en bouncen tot ver voorbij het ochtendgloren. Komt allen, want dit is wel zo ongeveer het beste dat Groningen te bieden heeft op muziekgebied.

Van 22:00 tot 5:00 – tickets kopen (twintig euro) doe je hierklik hier voor meer info

Noisia op Noorderslag

De bruutste act van heel Eurosonic Noorderslag is toch echt Noisia uit Stad. Damn. Pure extace gisternacht rond 2:00 uur in de kleine zaal. Trots en hartje.

Geplaatst door Sikkom op zondag 15 januari 2017

Subsonic – Scherpe Randjes Kingsnight

Net zoals Noisia in Oosterpoort een oud gebruik is in Groningen, is de Kingsnicht van Subsonic dat ook. Dit keer komen de mannen van ‘Scherpe Randjes’ de boel op stelten zetten. Verwacht een portie lekker harde techno, tot ook weer ver voorbij het ochtendgloren. Vanaf 6 uur in de ochtend wordt ook de onofficiële afterparty van Noisia Invites georganiseerd in Sub.

Van 23:39 tot minimaal 6:00 uur – toegang is gratis – klik hier voor meer info

Hard Paradise

Als liefhebber van Hardstyle zit je tijdens Koningsnacht goed in Troubadour Groningen met Hard Paradise: Kingsnight 2017! Koningsnacht staat erom bekend vanwege zijn gezelligheid en de nét wat andere sfeer tijdens reguliere edities. We kunnen een dik feestje tegemoet zien. Niet alleen binnen in de Troubadour, maar ook buiten op het pleintje bij de Papengang.

Van 23:00 tot 6:00 uur – toegang kost twee euro – klik hier voor meer info

Block & Barrels

Het is Koning Willy’s (vroeger bekend als Prins Pils) verjaardag en dat wordt ook bij Block & Barrels gevierd. In stijl, als we de Facebookpagina mogen geloven. Met uiteraard bier, barbecue,gerijpt vlees, nog meer bier en funky dj’s als Bojan Aleksander. Allemaal binnen, en vooral ook buiten in het hofje en terras aan de achterkant van het historische pand aan het Hoogstraatje.

Van 19:00 tot 2:00 uur – toegang is gratis – klik hier voor meer info

Enzo Kingsnight 2017

Ook in Enzo aan het einde van de Poelestraat kun je de hele nacht hossen en zuipen in naam van de koning. Dj Timmid, dj Petrov & Marcussion zorgen voor de juiste muziek. Het barpersoneel voor de goede borrels. Enige wat rest is je goede humeur meenemen en shinen tot de zon weer opgaat.

Van 23:00 tot 6:00 uur – tot 1:00 uur is de toegang gratis – klik hier voor meer info

The RocknRolla Kingsday Extravaganza

All hail. Het meest ongedwongen feestje van Koningsdag is terug. Dit jaar viert RocknRolla Soundsystem ism EM2 haar eerste festival-lustrum aan het Reitemakersrijge achter Academie Minerva. Vijf jaar easy going tunes for easy going people met een muzikale fruitmand aan stilo’s en plaatjesdraaiers. Verwacht funk, soul, edits, reggae, boogie, grooves, hip-hop en een hoop feel good tunes in het algemeen. Update: vanwege horrorwinter is het feest verplaatst naar DOT.

Van 19:00 tot 2:00 uur – toegang is gratis – klik hier voor meer info

Koningsdag plassen wc's Groningen polsbandje

BluesPlein Ossenmarkt

Heuh: een nieuw feest daalt neer op Koningsnacht in Stad en wel op de statige Ossenmarkt. Geen keiharde beats of Hollandse hitjes, maar blues. Heel veel blues. Afgewisseld met picknicktafels, speciale biertjes en lekere saté. Dansen en biertjes nassen kan op de Ossenmarkt tot na middernacht.

Van 21:00 tot 1:00 uur – toegang is gratis – klik hier voor meer info

Nacht van Oranje – Podium Zuiderdiep

Net zoals Noisia en Sub elk jaar traditioneel Koningsnacht op zijn kop zetten in Groningen, is er ook elk jaar een podium op het Zuiderdiep voor café Buckshot. Niet zo massaal en druk als op de Vismarkt, maar prima toeven. Dit jaar met DJ FunkJunk en Big Dez (blues uit Parijs).

Van 19:00 tot 23:59 uur – toegang is gratis – klik hier voor meer info

Beachrockers Clubtour x Club Kokomo Groningen

Volgens Kokomo komt het gezelligste festival van het noorden op visite in Groningen. Dat betekent heel veel gezelligheid, de knapste mensen en natuurlijk de lekkerste hitjes, als we de Facebookpagina van Kokomo mogen geloven althans. Het feest gaat in ieder geval lekker lang door en beloofd zanderig te worden.

Van 23:00 tot 6:00 uur – kaartjes zijn hier te koop voor 7,50 euro – klik hier voor meer info

Koningsnacht @ Uurwerkersplein

Ook dit jaar slaan de Uurwerker en Pintelier weer de handen ineen om een goed feest te bouwen op het plein dat ze samen delen. Verwacht boxen zo hoog dat je er U tegen zegt, dj’s die normaal alleen in het concertgebouw willen draaien en een compleet overdekt plein. Want in Nederland weet je het nooit met het weer.

Van 21:00 uur tot zolang het gezellig is – toegang is gratis – klik hier voor meer info

We Love Oranje – Drie Gezusters

De dresscode is oranje tijdens koningsnacht. Dan zorgt de Drie voor de rest. Zoals: lichtgevende dansvloeren, draaiende barren, zestien dj’s, kilo’s confetti, meters ballonnen, de beste oranje shots, de lekkerste barmannen, ondeugende barchicks en liters bier.

Van 23:00 uur tot diep in de nacht – toegang is gratis – klik hier voor meer info

Kings Dance Square Poeleplein

Er komen heel wat tradities voorbij in dit overzicht. In dat kader kan Koningsnacht op het Poeleplein niet ontbreken. Elk jaar is het dringen, hossen, bieren en gezelligheid op het plein. Met steevast dj Arnoud als plaatjesdraaier. Doe die handjes maar vast in de lucht Groningen!

Van 20:00 tot 2:30 uur – toegang is gratis – klik hier voor meer info

Koningsnacht w/ Hunee @ Oost

Hunee is heet. Hij reist de wereld rond met zijn platentas en een grote glimlach. Zijn platenselectie speelt in op de globale behoefte aan plezier en verbinding. Mensen opgelet: deze man brengt meer dan muziek. Hij brengt een vibe die makkelijk meeneemt van klassieke house tot soul, funk of samba. Hij wordt ondersteund door Kennedy aka The President.

Van 23:00 tot 7:00 uur – toegang kost 22,50 euroklik hier voor meer info

Koningskopje Simplon

Proosten op de koning met Roodkopje!? Dat kan, op woensdag 26 april zijn ze terug in Simplon met een heuse Koningsnacht special! Verwacht oranje huiskamervibes in combinatie met een fijne mix van R&B, Hip Hop, Afrobeats & 90’s classics. Markeer, omcirkel en blok 26 april in je agenda voor het heetste huisfeestje tijdens Koningsnacht!

Van 23:30 tot 5:00 uur – toegang kost tien euroklik hier voor meer info

Sexualized Huize Maas

Na twee uitverkochte edities is Sexualized op 26 april Koningsnacht weer terug in Huize Maas. Verwacht pure urban in combinatie met goedgeklede mensen. De dresscode is namelijk: impress the doorman. De muziek wordt verzorgd door onder andere SFB LIVE, Kelly Stephanie en Styles.

Van 0:00 tot 5:00 – kaartje kost 11,50 euro – meer info op Facebook

KopjeK Loves Wolthers

KopjeK en Wolthers belooft een gouden combinatie te worden waarbij de gin-tonics en de prachtplaten je om de oren vliegen, midden in de Groningse binnenstad. KopjeK en Wolter Wolthers slaan de handen ineen om de viering van onze Koning goed van start te laten gaan. Op gepaste en muzikale wijze gaan we tijdens Koningsnacht 2017 een jaar bij de leeftijd van Koning Willy, voormalig Prins Pils, optellen.

Van 23:00 tot het bier op is – toegang kost drie euro – klik hier voor meer info

A Paradigm of Excellence: Bicep, Efdemin, Stephan Bodzin & more

Heuh, weer een traditie met Koningsnacht en -dag: Paradigm. Elk jaar de dikste techno, de fijnste mensen en raven in de vetste undergroundclub van de Benelux. Niet een nachtje of dagje, maar gewoon twee dagen non-stop feest. Gewoon nog ouderwets op de locatie aan de Helsinkistraat in de oude silo. Awesome.

Van 23:00 tot twee dagen later – tickets te koop voor 19,50 euroklik hier voor meer info

Weersvoorspelling

Ook op Koningsdag is er van alles te doen in Stad. Wat te denken van Kingsland bijvoorbeeld? Klik hier voor een overzicht met de bruutste feesten van Koningsdag. Heb je aanvullingen op deze lijst? Droppen in de comments is leuk. En oh ja, ook een nog wat mindere mededeling. Het weer belooft niet al te best te worden.

Onze eigen weerman Alfred heeft naar de kaarten gekeken en daar wordt hij niet vrolijk van. “Het wordt kloten. Net zo koud als vorig jaar. Het blijft niet droog. En als het een beetje tegenzit is er ook nog veel wind. Er zijn weinig berekeningen die warmer zijn. Nou ja, hopelijk trekt het nog iets bij.”

Uitgelichte afbeelding en foto van Paradigm zijn van Knelis

Ga het gesprek aan ( comments)