Kraantje Pappie wordt afsluitende act op Kadepop

Kraantje Pappie wordt de afsluitende act van Kadepop 2017. Dat maakt de organisatie vandaag bekend. Met de toevoeging van de Groningse rapper is de line-up van het festival, dat op 23 september wordt gehouden op het Suikerunieterrein, zo goed als compleet.

Met Kraantje Pappie heeft Kadepop de gedroomde afsluiter binnengehaald. Willem Straat, van Kadepop: “Hij is Nederland de hiphopbaas van dit moment. We hebben hem vorig jaar al weten te boeken maar moesten het tot na Bevrijdingsfestival voor ons houden. Het wordt na Bevrijdingsfestival en Eurosonic het derde en laatste optreden van Kraan in zijn eigen stad dit seizoen.”

Goede line-up

Hoewel Kraan de absolute afsluiter is, is de rapper zeker niet het enige hoogtepunt van het festival. Kadepop heeft ook dit jaar weer een uitstekend en gevarieerd programma. Met genoeg te doen op het festivalterrein, voor jong en oud. Wat te denken bijvoorbeeld van Goose?

Goose is een Belgische elektropop-band en maakt op dit moment furore met een eigen en bijzondere sound. Vorig jaar bracht de band hun album ‘What You Need’ uit. Daarmee sleepten zij onlangs de derde prijs voor ‘Best album’ in de wacht tijdens de Red Bull Elektropedia Awards. Ook wonnen ze in 2016 de Music Industry Award voor ‘Best live act’.

Ofwel: Goose is echt wel heel bruut en een pareltje. Maar er zijn nog zoveel meer goede bands die op Kadepop spelen. AVI ON FIRE bijvoorbeeld. Klinkt heel nice en doet het live erg goed, als je de verhalen mag geloven. Bare Jams komt ook spelen en doen vleugje rock, pop en funk combineren.

Hartje Kadepop

Journeymen Soundsystem komt reggaedeuntjes doen, Jeangu Macrooy komt spelen, Navorone doet ook een set en dat wordt naast muzikaal erg goed ook een visueel spektakel. Kortom: alle reden om naar Kadepop 2017 te gaan. Het Suikerunieterrein is lekker rauw en past perfect bij het festival. Er komt nog een act bij. “Die valt onder het label van Mojo en maken we in juni bekend.”

Net als de line-up wordt ook de aankleding elk jaar beter, met mooie visuals, een heel dik buitenpodium en je kunt er ook nog erg goed eten. Voor biertjes hoef je nooit lang in de rij te staan. En de wc’s zijn altijd schoon, wat zeker voor een festival erg netjes is. En wij gaan ook nog iets heel leuks doen met en op Kadepop. Maar daarover later meer.

Meer info over Kadepop: klik hier – de foto van Kraantje Pappie is geschoten op het Bevrijdingsfestival door Knelis

Ga het gesprek aan ( comments)