Kraantje start samen met Guus Meeuwis een superband: Typhoon, Snelle, Maan en meer

Kraantje Pappie en zijn vriend Guus Meeuwis maakten afgelopen vrijdag bij Jinek bekend dat ze een superband gaan vormen. ‘De allergrootste en leukste band van Nederland’, aldus de geestelijk vaders zelf. De formatie treedt op 20 maart op in Carré en iedereen kan gratis meekijken via een stream.

Het is niet de eerste samenwerking tussen Meeuwis en Pappie. In januari 2020 brachten ze samen een remake van ‘Het Is Een Nacht’ uit, genaamd ‘Nacht’. In diezelfde maand stonden ze tevens samen op het podium van Vrienden van Amstel Live.

Het idee

En juist bij de laatste editie van VvAL ontstond het idee van een superband. Vanwege corona was dat event online, maar trok ondanks de beperkingen superveel kijkers. Nederland heeft behoefte aan dit, dacht Meeuwis toen, waarop de Brabander direct zijn Groningse vriend Kraantje opbelde voor meer van dit.

Jinek: “Kraan, jij zit thuis in Groningen, de telefoon gaat, Guus belt. Hij zegt: ‘Ik wil met jou een band beginnen.’ Zeg je dan meteen ja?”
Kraantje: “Dan zeg ik meteen ja.”

The Streamers

Dikke brainstormsessie later, Frank Lammers erbij als ‘manager’ en de audities voor de ‘allergrootste en leukste band van Nederland’ konden van start. Lammers: “Dat was een topdag. Eigenlijk is alleen Paul de Leeuw afgevallen.” De ‘manager’ legt uit dat Paul de band dus niet heeft gehaald, maar uiteindelijk wel Chef Frituur is geworden. Zodat ‘ie toch nog kan bijdragen aan het project.

Kraantje en Meeuwis hebben zich uiteindelijk versterkt met Snelle, Maan, Nick & Simon, Roel Van Velzen, Suzan & Freek, Typhoon, Thomas Acda, Paul de Munnik, Davina Michelle, Diggy Dex, Rolf Sanchez en vele anderen. Om samen op 20 maart een hele dikke stream neer te zetten. Gratis, al moet je wel online een ‘ticket bestellen’ om toegang tot de stream te krijgen.

Uitgelichte afbeelding: screenshot uit promovideo The Streamers

Psst, hier meer afleiding: