Sneak preview Paradigm: vette kunst, nieuwe spots, Sea Shepherd en walvissen

https://www.youtube.com/watch?v=ywZ83CSovho

Een nieuwe containerstage, een enorme upgrade van het bospodium en een nieuwe, brute en kunstzinnige chillplek naast het bos, op minder oppervlakte dan in 2016, dat is Paradigm Festival 2017.

Gister schreven we al dat Paradigm terug wil naar de intimiteit. Vorig jaar was het te groots, weids en open. Waardoor de gezelligheid op looproutes weg was. Dat is dit jaar anders, niet alleen volgens de belofte van de organisatie, maar ook in realiteit, leert de korte tour op het terrein.

Paradigm 2017

Puntjes op de i

Overal wordt druk gebouwd, getimmerd en gezaagd. Kranen, auto’s en ander materieel rijden af en aan. De laatste loodjes wegen het zwaarste en er moet woensdagmiddag nog heel wat gebeuren om het terrein klaar te krijgen voor de opening van het festival, komende vrijdag. Toch ligt alles veel beter op schema dan vorig jaar.

Enorme regenval in de dagen voorafgaand aan het festival in 2016, zorgden voor een grote modderpoel waarin niet gewerkt kon worden. Werknemers zakten weg in de blubber, machines kwamen vast te staan. Dit jaar zijn de weergoden Paradigm beter gezind. Met resultaat. Door de werkzaamheden heen worden de contouren van een awesome festivalterrein zichtbaar.

Nieuwe bar en vette chillspot

Het bospodium was vorig jaar de grote favoriet van veel bezoekers. Terecht, heel sprookjesachtig en idyllisch. Gevolg was wel dat er te lange rijen voor de barretjes stonden. Daarom is er dit jaar een enorme bar bijgebouwd. In de stijl van een Afrikaanse hut. Ook de aankleding van het podium en bos is nog meer in detail afgewerkt.

Naast het bos bouwt een Twents kunstenaarscollectief aan de ultieme chillplek. “Deze gasten zochten al een tijd een plek waar ze hun fantasie helemaal konden uitleven. Nergens kregen ze toestemming. Maar hier wel. En kijk wat ze ervan gemaakt hebben,” zegt Paul Grimmius, een van de grondleggers van Paradigm, vol trots.

Sea Shepherd

De installatie is inderdaad erg bijzonder. Volledig gemaakt van boomstammen en oogt, ondanks dat het nog niet af is, als hele fijne chillplek. Lekker hangen, beetje mensen kijken, de kunst in je opnemen en wat bijkomen. Achter de chillspot komt een filmzaal, waarin verschillende organisaties de festivalgangers wat kunnen meegeven.

Een van die organisaties is Sea Shepherd. Paradigm heeft zich nadrukkelijk gekoppeld aan het nautische goede doel. “Onze idealen komen erg overeen met die van hen. We geven ze geen geld. Maar ze krijgen hier wel de mogelijkheid om hun verhaal te doen, merchandise te verkopen en walvissen komen overal op het terrein terug.”

Containerstage

Tegenover de nieuwe chillplek, nog steeds naast het bos, is de nieuwe containerstage. De containers stonden er vorig jaar ook al, maar werden toen nog niet gebruikt. De bedoeling was om er kantoorruimte van te maken, maar Paradigm heeft besloten om er een vette containerstage van te maken, die de sfeer van de Helsinkistraat ademt.

Met volop graffiti op de muren, een dj-booth weggestouwd in een container, net zoals twee barretjes en boven een omloop met zicht op de dansvloer. De ruimte moet het vaste honk worden van Paradigm op Suikerunieterrein. “We gaan hier een horecavergunning voor aanvragen zodat we onze normale programmering hier kunnen doen,” meldt Paul.

Kleiner en voller

Wat verder nieuw is, ten opzichte van vorig jaar, is de inperking van het oppervlak. Het terrein is compacter en voller aangekleed. Naast het hoofdpodium buiten is bijvoorbeeld geen kaal hekwerk meer, maar er staan barretjes en kunstzinnige containers om in te chillen. Als het weer ook nog een beetje meezit, belooft het heel erg nice te worden.

Klik hier voor meer info, zoals ticketverkoop. Er zijn nog een aantal kaarten for sale. 

Everything's starting to come together at our terrain! See you at Paradigm Festival 2017! x

(don't forget to turn on HD mode)

Geplaatst door Paradigm op woensdag 9 augustus 2017

Psst, hier meer afleiding: