Kunstwerk ‘Banaan met Ducttape’ duikt op in Groningen

Foto door Richard

Een kunstwerk ter waarde van 120.000 euro dat bestond uit een banaan en een stukkie ducttape is opgegeten door een bezoeker van een kunstbeurs in Florida. Maar guess who’s back? Jawel, gewoon op de Vismarkt in Grunn.

Eem wat context: kunstenaar Maurizio Cattelan had met al z’n talent een banaan met een stuk ducttape aan de muur gehangen. Prachtig ja. Zó prachtig zelfs, dat de waarde van het ding op 120.00 euro wordt geschat. Wat de gek d’r voor geeft, zullen we maar stellen.

Maar toen het peperdure stuk geelheid in Florida op een kunstbeurs aan de muur hing te shinen, kwam er een hongerige bezoeker langs: David Datuna, zelf beeldend kunstenaar. “I love Maurizio Cattelan artwork and I really love this installation“, aldus de verzadigde Datuna na afloop. “It’s very delicious.

Met het buikje rond werd de dader na afloop door de beveiliging afgevoerd.

Vismarkt

En nu horen we je al wenen: maar… snik… maar ik wilde nog zo graag afreizen naar Florida om de banaan met eigen doppen te aanschouwen… snik

Logisch, maar niet nodig. In Groningen hangt inmiddels een exemplaar op de Vismarkt. Naast de expo bij die pinautomaten. Kun je gewoon bekijken, gratis en voor niks. Althans, zolang alle hungry hippo’s in 050 het stuk briljantheid laten hangen natuurlijk.

Psst, hier meer afleiding: