Lading tips om stiekem drank te slobberen in het Noorderplantsoen

Het stadhuis gaat vanaf 1 juli het alcoholverbod in het Noorderplantsoen actief handhaven. Mensen die bier, wijn, of een borrel slobberen worden eerst gewaarschuwd en krijgen daarna een prent van 95 euro. Allemaal om de overlast terug te dringen.

Daar vinden wij, net als heel veel Stadjers en studenten, het nodige van. Het grootste bezwaar is dat duizenden goedwillenden gestraft worden voor het wangedrag van enkelen. Pak de oproerkraaiers keihard aan. Zit ze op de huid, hijg ze in de nek, beboet ze voor elk rommeltje dat ze op de grond gooien en sla ze in de boeien bij een grote mond naar de hulpdiensten, maar laat al die studenten en Stadjers die normaal doen gewoon met rust.

Daarom het Noorderplantsoen

Veel Stadjers hebben geen tuin, noch een balkon. Dan is het plantsoen een prima spot om met warme dagen lekker buiten te zitten met een biertje in plaats van weg zweten in een klein, heet en benauwd studentenhok. Nou hoor ik je denken: die mensen kunnen toch gewoon op een terras gaan zitten? Klopt in theorie, maar juist de lui die zo wonen, hebben doorgaans niet de knaken om een paar keer per week te vertoeven op het terras.

Daarom is het plantsoen dus een uitkomst. Net zoals in alle grote steden de parken het toevluchtsoord worden op warme dagen. Maar dat levert overlast op. En dus een verbod op alcohol. Om een lang verhaal nog langer te maken hebben wij heel internet uitgelezen op zoek naar tips om alcohol te verstoppen. De belangrijkste vatten we hieronder samen.

Twaalf tips waar je wat aan hebt

1- Spuit met een injectienaald pure wodka in je sinaasappel. Dan denkt oom agent of achterneef BOA dat je gezond bezig bent, terwijl jij je ondertussen laaft aan de wodka met vers sinaasappelsap.

2- Giet je alcoholhoudende drankje over in andere flessen of verpakkings. Baco gewoon in de colafles, maar je kunt bijvoorbeeld ook van die kleine Breaker-verpakkingen gebruiken.

3- Verstop een klein flesje drank of blikje bier in je sjaal. En dan stiekem af en toe lurken.

4- Maak thuis ijsjes van drank. Internet biedt heel veel recepten daartoe. Het enige is dat je dan wel een bak vol met ijsblokjes moet meenemen om het ijs bevroren te houden.

5- Ouderwets een papieren zak om je fles wijn of blikje bier. Net zoals zwervers in Amerika dat doen. Ziet er daardoor allicht een beetje slobberig uit, maar alles om de boete te voorkomen.

6- Tape je flesje drank vast aan je lichaam en leg een stelsel van rietjes aan die uiteindelijk eindigt ergens bij je kraag, zodat je makkelijk eem kunt slobberen.

7- Koop een grote flacon met zonnebrandolie. Spuit het ding leeg, spoel goed om met heet water en vul het met drank naar je gading. Geen BOA die verwacht dat de zonnebrand 30 procent alcohol herbergt.

8- Gebruik petflesjes met water om wodka te verbergen. Met onderstaande video kun je zelfs vrij makkelijk fiksen dat wodka in afgesloten waterflesjes zit. Zodat de instanties geen idee hebben. Handig!

9- Deze smokkelmethode heet de bierwrap. Het idee is vrij simpel, maar vergt wel wat voorbereidings. Koop een lading wraps. Leg de wrap op folie, leg een blikje bier in het midden en rol het op als een echte wrap. Buitenstaanders denken: die neemt een hap van de wrap. Terwijl je stiekem lekker bier tikt.

10- Schenk flesjes mondwater vol met bijvoorbeeld Blue Curacao, dat heeft dezelfde giftige en chemische kleur.

11- Regel een kleine smalle thermoskan. Gooi die vol drank. En trek vervolgens het hoesje van een kleine paraplu eroverheen. Zo lijkt alsof het een normale plu is, terwijl die vol drank zit.

12- Vul koelelementen niet met water maar met drank. Dan gewoon je koelbox vol ranja en chocolademelk meenemen naar het plantsoen. Bij controle open je de box en zit oom agent of achterneef BOA louter frisdrankjes met koelelementen. Daar zoekt niemand wat achter.

13- Koop een zogeheten stash-blik van bijvoorbeeld Coca Cola. Dat is een nepblikje dat je zelf kan volgooien met drank. Dop erop schroeven en het is gewoon een dicht colablikje.

14- Haal de desinfectie uit een flesje en gooi hem vol jenever of wodka. Dan denken de instanties: ‘Die is verantwoordelijk bezig, heeft gewoon meerdere flessen desinfectie bij zich. Chapeau.’

Heb je zelf een goed idee om stiekem drankjes te slobberen in het Noorderplantsoen? Drop je suggestie in de comments, zodat we er allemaal wat aan hebben. Sharing is immers caring. Joe!

Het Noorderplantsoen wordt vanaf 1 juli drooggelegd. Daarom een lading tips om je drank buiten zicht van oom agent en achterneef BOA te houden en te nuttigen. Aanvullen mag en graag!

Geplaatst door Sikkom op Donderdag 25 juni 2020