Leden en collega’s klagen over Big Gym Grunn: te druk, chaotisch en hou wordt met afmelden?

Drukte voor de ingang afgelopen zondag

Sportscholen mogen open sinds 1 juli, zij het met beperkende maatregelen zoals werken met tijdsloten, voldoende afstand, goed reinigen en er mogen op dit moment maximaal dertig mensen tegelijk binnen sporten. Volgens leden en collega’s gaat dat bij Big Gym in Stad niet goed. Daarnaast is er ook nog steeds gekut over het eindigen van het abonnement.

Meermalen per dag staat er een rij zonder 1,5 meter afstand voor de Big Gym in Vinkhuizen Zuid. “Het is best een rommelpot”, vertelt een van de leden. “Tegenwoordig moet je van tevoren reserveren om een uurtje te sporten, maar dankzij de drukte voor de deur is dat effectief maar 45 minuten sporten. Terwijl ik voor een uur betaal.” Ook op internet wordt steen en been geklaagd over de corona-aanpak van het bedrijf. Zo pent Jörn: “Slechtste service die ik in tijden bij een bedrijf heb gekregen. Het lijkt af en toe wel alsof de insteek is: ‘Hoe kunnen we onze klanten zo weinig mogelijk helpen, en toch zoveel mogelijk geld blijven vangen’.”

Klachten van vandaag op Klacht.nl

Veel te druk

Volgens Eva is het veel te druk binnen: “Volgens mij laten ze meer sporters binnen dan mag nu met corona.” En zo gaat de rij klachten wel eem door. Bijna dagelijks komen er nieuwe bij. Zowel online bij Google, klachtensites als bij ons. Neem nou het verhaal van een jonge Groningse die er al een hele tijd sport: “Ze hebben constant lak aan de regels. Als je daar wat van wilt zeggen bij het hoofdkantoor, krijg je niemand te pakken. Ze zijn totaal onbereikbaar.”

Ook een andere sportschoolhouder in Groningen heeft zich bij ons gemeld. “Big Gym verpest het weer eens voor alle andere sportscholen”, appt hij. “Ze werken nu eindelijk met reserveringen, dat hebben ze heel lang niet gedaan terwijl dat wel verplicht was. Maar nu houden ze het slecht in de gaten, lijkt het wel. Waardoor vaak een rij voor de deur staat als een nieuwe shift begint, zoals gister, check de foto maar.”

Klachten op Google

Wij houden ons wel aan de regels

Het doet de sportschoolhouder pijn en hij wordt er boos over: “Wij zijn hartstikke blij dat we überhaupt nog open mogen en houden ons netjes aan alle maatregelen. Als het zo doorgaat kunnen wij straks weer dicht omdat anderen, zoals Big Gym, zich niet goed aan de regels houdt.”

Het gaat overigens niet alleen in Groningen mis bij Big Gym. De voorzitter van de Veiligheidsregio  Zaanstreek – Waterland heeft de vestigingen van Big Gym in Zaanstad en Wormerveer voor vier weken gesloten omdat men zich niet aan de maatregelen hield.

Uiteraard hebben de directeuren en advocaat van Big Gym proberen te contacten voor wederhoor. Zonder resultaat. Bellen kan alleen tussen 9 en 10 en terugbelverzoeken worden genegeerd. Daarom vanochtend zelf maar eem polshoogte genomen bij Big Gym Groningen.

Nog meer klachten

“Buiten is niet onze verantwoordelijkheid”

Het is lang niet zo druk als gister. En volgens de werknemer achter de balie doen ze er van alles aan: “We laten maximaal dertig mensen binnen en we werken sinds het begin al met tijdsloten. Ik herken mij niet in de kritiek.” En wat betreft de rij voor de deur? “Ja, dat komt dus door die reserveringen en tijdsloten. En buiten is niet onze verantwoordelijkheid.” De sporter aan de bar beaamt de lezing: “Kijk, er gaat wat mis mijn reservering via de app. Ik mag er dus niet in.”

Behalve de coronaperikelen gaat het ook nog steeds niet goed met de administratie van Big Gym. Heel veel mensen willen van hun abonnement af, maar dat lukt niet. Omdat de sportschool mailtjes niet beantwoordt en telefoontjes negeert. Daar hebben we al een paar keer over geschreven en daar is in al die maanden nog niks in veranderd. Nog steeds zitten mensen vast aan hun abonnement of krijgen ze de deurwaarder op hun dak omdat ze het lidmaatschapsgeld storneren. Gebeurt allemaal ondanks de mooie woorden en beloftes van Big Gym.

En de klachten blijven maar stromen

Psst, hier meer afleiding: