Lege schappen in Groningse supermarkten dankzij boerenprotesten bij distributiecentra

Distributiecentra van verschillende supermarktketen werden dit weekend lamgelegd door boze boeren. Ook in Groningen zijn de gevolgen van daarvan zichtbaar.

Volgens Farmers Defence Force gaat het om een spontane actie van individuele boeren. Maar in verschillende Telegram-groepen van Farmers Defence Force wordt de actie nadrukkelijk gecoördineerd. De boeren zijn boos omdat de supermarkten het ultimatum van de actiegroep hebben genegeerd. FDF had geëist dat supermarkten 3 procent van hun omzet zouden afdragen aan de door FDF geïnitieerde coöperatie Farmer Friendly.

Lege schappen op groenteafdeling

Daarop besloten dus verschillende agrariërs en veehouders, waaronder enkele bekende Groningse boeren(groeperingen), die zich vaker roeren. Ze hebben onder andere het distributiecentrum van de Appie in Zwolle lamgelegd. Maar ook Jumbo en Lidl hadden te kampen met blokkades bij hun distributiecentra.

Op moment van tikken zijn de meeste centra weer vrijgegeven. Maar dat laat onverlet dat vele schappen in Groningse supermarkten leger dan normaal zijn. Zoals in Albert Heijn Selwerd, waar vooral de voorraad groente, fruit en andere verse producten is geslonken.

Psst, hier meer afleiding: