Wees voorzichtig foto van je wachtrij delen. Daarmee kunnen anderen je positie stiekem innemen

De omcirkelde info moet je niet delen!

Veel mensen uiten hun ongenoegen, ongeremde boosheid, diepe teleurstelling en hevige verontwaardiging over de 10k Groningen-subsidie op social media. Niet zo gek, ze staan vaak al de hele dag in de digitale wachtrij om de aanvraag überhaupt te kunnen indienen. Maar er schuilt een gevaar in het delen van specifieke wachtrij-informatie.

Onderaan de homepage van de wachtrij staat bij iedereen het unieke ID-nummer. Datzelfde getal hangt achteraan de url van de wachtrijpagina, die dus voor iedereen ook weer anders is. Met dat nummer of de url in de hand kunnen derden echter stiekem jouw positie in de wachtrij overnemen. Daarvoor hoeven ze alleen maar het adres te kopiëren of het nummer te plakken achter de standaard-url van de wachtrij.

Zonde

Dus, als je nu tof op Twitter dropt: “Jeeeeeeej, na negen uur wachten bijna aan de beurt”, met daarbij een screenshot van de wachtrijpagina, dan kun je de lul zijn. Zeker als de url of het unieke ID-nummer zichtbaar is. Want dan kan iemand die nog vet lang moet wachten, of het überhaupt is vergeten, jouw nummer snaaien, achter de URL plakken en zo jouw ‘nog 218 wachtende voor u-positie’ afpakken.

Lees hier alles over de subsidie-aanvraag-ellende.

Psst, hier meer afleiding: