Lekker corona-proof inschrijven bij Albertus Magnus op de KEI-week: “Dit had nooit mogen gebeuren”

Op het Suikerunieterrein is de huiskamer van verschillende festivalorganisaties die al tijden niks mogen organiseren. Zij zien met lede en gefrustreerde ogen aan wat vandaag gaande is op hun terrein: de inschrijving bij studentenvereniging Albertus Magnus tijdens de KEI-week.

De KEI-week belooft rekening te houden met corona. Albertus Magnus zegt dat ook te doen. Maar de praktijk vandaag laat een ander beeld zien. Honderden jonge studenten staan schouder aan schouder te dringen voor de inschrijving bij de vereniging.

Reactie Albertus

Dat steekt bij organisatoren en horecamensen in Groningen. Het gevoel van meten met twee mater bekruipt hen bij het zien van deze foto. Daar valt ook wat voor te zeggen. Maar volgens Hans Coenraads, woordvoerder van de burgemeester, is ook dit niet de bedoeling. “Drukte bij wachtrijen zien we vaker ontstaan. Maar dit is wel heel extreem. We nemen contact op met Albertus om dit te bespreken.”

Ruben van Rossem, van Albertus Magnus, schrikt ook van de foto. “We hebben speciaal de inschrijvingen op Suikerunieterrein georganiseerd omdat we daar ruimte hebben. Vanochtend, voordat de inschrijvingen open waren en onze mensen er waren, ontstond deze drukte. Toen we dat te horen kregen, zijn we er direct naartoe gegaan om de boel te openen en studenten te attenderen op de regels. Binnen een half uur was het gelukkig opgelost. Wij schrokken hier ook enorm van, dit is niet verantwoord in deze tijden. We willen juist dat het goed gaat, zodat ook het studentenleven weer wat meer open kan. Dit had nooit mogen gebeuren.”

Psst, hier meer afleiding: