Lekker kamertje te huur in Grunn: douchen in je woonkamer

Wanneer je op de online struun bent om kamers te bekijken, kom je weleens een prachtparel tegen. Zoals deze zelfstandige studio, inclusief keuken en douche. Maarreh… wel alles in dezelfde ruimte.

Dat de particuliere verhuurmarkt in Groningen een goddamn jungle kan zijn, is geen verrassing meer. Malafide verhuurders, schimmige tussenbedrijfjes en onterechte bemiddelingskosten maken de zoektocht naar een fijne stek er eentje vol valkuilen en boobytraps. Nee, makkelijk is anders.

One of a kind

Dan nog over het aanbod: daar zit nogal wat verschil in, qua vierkante meters, prijs, kwaliteit en ga zo maar door. De ene stulp is de andere niet. Enaten we eerlijk wezen, het gros van de studenten wil tegenwoordig het liefst zelfstandige woonruimte, zonder vervelende huisgenoten die hun halve Indische rijsttafel in de koelkast laten vegeteren en complete pruiken achterlaten in het doucheputje. Logisch.

Nou, zoekt niet verder beste huisbehoevenden, we hebben ‘m. De steengeworden utopie onder de zelfstandige studio’s. Alles voor jezelf. Van douche, tot keuken en van slaapvertrek tot woonkamer. Één dingetje: alles zit bij elkaar in de zelfde ruimte.

Ideaal

Nooit meer het probleem van je rillend afdrogen omdat de badkamer te koud is. Hier zit de gaskachel namelijk nog geen twintig centimeter naast de cabine. En ducttape je de pollepel aan een flinke bamboestok, dan roer je tijdens het okselwassen rustig in die pan unox. No problemo.

De ruimte is te vinden op de Facebook-groep ‘Free Housing Announcements in Groningen (Group for students).’ Kost je nog geen 600 ballen per maand en is ook geschikt voor koppels, aldus meneer de verhuurder. Helemaal top dus.

Weet jij iemand die hier wel vrolijk van wordt? Tag vooral in de comments op Facebook.

Psst, hier meer afleiding: