LET OP! er kan nog een koe aankomen: Groningen wat ben je mooi

Omdat een vakantie in het buitenland niet altijd even makkelijk te regelen valt deze zomer, trekt veel volk eropuit in eigen omgeving. En, hoewel het geen Halong Bay Vietnam of de Watervallen van Iguazu in Brazilië is, Grunn heeft ook zo z’n charmes. Heus wel.

Bovenstaande foto is het bewijs daarvan. Scheur je net eem lekker op je racefiets de stad uit, zweet op je bakkes, ballen strak in de broek, kom je ineens een onconventioneel verkeersbord tegen: “LET OP! er kan nog een koe aankomen”

En net als het tafereel inzinkt in die grijze massa van je, voltrekt de beschreven situatie zich in real life voor je neus. Een bruine lobbes positioneert in alle rust poot voor poot op en banjert van de stal naar het veld. Het ding is: daar zit een weg tussen.

Probleem? Zeker niet. Sinds een tijdje is hier speciaal voor de vierpoters een vrij bijzondere verkeerssituatie gecreëerd: koeien gaan voor mensen. Auto’s, fietsers, scootmobielers, het deert de loeiers geen sikkepit, ze wachten maar eem.

Moment van bezinning

Voor de koeien een moment om van punt A naar punt B te komen, voor de wachtende een moment van bezinning. Even tot rust komen voordat je weer verder scheurt in de vaart der volkeren. Lekker man.

Precies weten waar je dit tafereel tegenkomt? Net buiten Stad bij Aduard op de Gaaikemadijk, een weg waar er gemiddeld twee vierwielers per uur tuffen. En waar de runderen van Kor en Thijs van der Vis tegenwoordig zelf bepalen wanneer ze van de stal naar de weide gaan en andersom.

Psst, hier meer afleiding: