Leve Ziggo-monteur Ali uit Stad. Een man met groot hart voor minderbedeelden in Haren

Eem een stukje voel goed om de middag mee te beginnen. Omdat we in deze tijden allemaal wel wat opbeurends kunnen gebruiken. Een vleugje menselijkheid naar de mensen toe.

In Haren hangen verschillende voedselkastjes op initiatief van woningcorporatie Woonborg. De inspiratie komt bij de minibibliotheekjes vandaan die steeds vaker in buurten verschijnen. Verschil is dat dit kastje wordt gevuld met boodschappen. Van macaroni tot huidverzorgende producten, bedoeld voor mensen die het niet zo breed hebben. Tineke Mulder is een van de beheerders van zo’n kastje, dat voor haar huis staat. En gisteren overkwam haar iets bijzonder moois en onverwacht, pent ze op de Facebookpagina Harense Toestanden.

Weggeefkast

Een paar maanden geleden heeft Tineke zich opgegeven als vrijwilliger weggeefkastbeheerder. “Woonborg deed een oproep dat ze daar mensen voor zochten, omdat ze merkten dat een deel van de huurders het steeds lastiger vond om rond te komen”, legt Tineke uit. “Ik heb me toen aangemeld en sinds een paar maanden beheer ik het kastje en zorg ik dat er voldoende boodschappen in liggen.”

Hartje voor Ali!

Gister had Tineke een “ongeveer dertigjarige monteur” van Ziggo over de vloer om een nieuwe modem te installeren. “De monteur, luisterend naar de naam Ali en woonachtig in Stad, zag de weggeefkast en we hadden het er even over. En voor ik het doorhad legde hij vijftig euro neer omdat hij onder de indruk was van het initiatief en mij vertrouwde. Hij zei dat ik er producten voor mocht kopen.”

Dat gaat Tineke vanmiddag doen, vertelt ze aan de telefoon. “Ik ga groots inslaan. Denk bijvoorbeeld aan luiers, macaroni, rijst, chocolademelk, tandpasta en shampoo. Producten die lang houdbaar zijn en die mensen nodig hebben.”

Psst, hier meer afleiding: