Lief: Georgina Verbaan roept op om Café Kult in Groningen te steunen

Georgina Verbaan, je weet wel, van Costa, is blijkbaar fan van Café Bistro Kult in Stad. Via Instagram riep ze op om het café-restaurant in de Steentilstraat te steunen. En dat is natuurlijk vet lief.

Kult kampt tenslotte net als veel andere kroegen en restaurants met de harde realiteit van de lockdown. “Ja, het gaat gewoon heel slecht”, zegt Yorick Karseboom van Kult tegen OOGTV. “We zijn inmiddels alweer weken dicht, hebben geen inkomsten terwijl de vaste lasten wel gewoon doorgaan. De huur van het pand bijvoorbeeld en contracten lopen gewoon door.”

Yorick vertelt verder dat ze Kult echt als een familiebedrijf zien. Personeel ontslaan proberen ze dus koste wat het kost te voorkomen.

Georgina Verbaan

Een manier om dat te doen, is een crowdfund-actie starten via Gofundme. En zo geschiedde. Klikkerdeklik om Kult te steunen. Leuk en aardig, dachten de luitjes van de normaal gesproken zo gezellige borrelspot, maar het zou wel mooi zijn als iemand met veel volgers de actie eem een flinke slinger geeft.

Het duurt dan ook niet lang totdat iemand Georgina Verbaan aan haar digitale mouwtje trekt. De actrice was namelijk een keer uit eten in het café en vond het voer en de Groningse gezelligheid he-le-maal de bom. Sindsdien hangt er zelfs een foto van haar achter de bar.

Georgina’s reactie op het verzoek van Kult? Tuurlijk joh, why not! En eem later doet de goedlachse Verbaan een oproepje aan haar 174.000 Instagram-volgers. “Lieve mensen”, begint ze, “het gaat niet goed met Café Bistro Kult in het mooie Groningen, waar je zo lekker linzensoep kan eten. Klik op hun profiel voor de #gofundme.”

Lief toch? Inmiddels heeft Kult ook al een paar centen ontvangen via de Gofundme, mede dankzij mevrouw Verbaan.

Psst, hier meer afleiding: