Loetje en De Beren flirten met Groningen

Onder het artikel ‘Happy Italy opent restaurant in Groningen‘, reppen meerdere mensen over Loetje en De Beren. Wanneer die restaurantketens naar Groningen komen, is de stad op culinair gebied af, vinden ze.

Loetje is bekend op de redactie. Je kunt er verdomd goed lunchen en dineren. De biefstuk van Loetje is in Amsterdam net zo beroemd als Sjaak Swart, om maar wat te noemen. Ook de andere gerechten zijn prima te happen. Inmiddels heeft Loetje dertien filialen verspreid over de Randstad, maar verder dan de Utrechtse Heuvelrug komen ze vooralsnog niet.

Groningen op verlanglijstje van Loetje

Is ook een grote stap, van de veilige Randstad naar het verre Noorden of Oosten. Je moet maar durven en het aankunnen. Maar Grunn lonkt hard, ook in Mokum. “We hebben de intentie om ons te vestigen in verschillende steden. Groningen staat zeker op ons verlanglijstje, maar vooralsnog hebben we geen concrete plannen of locatie,” laat Loetje weten.

Biefstuk van Loetje

Biefstuk van Loetje

Dan De Beren. Volgens Joppe is De Beren het enige wat nog echt mist in Stad. “Zo’n ding dat spareribs (en burgers, saté en broodjes voor lunch – red.) doet enzo. Zit vooral in de Randstad, mag ook wel naar Stad.” Wel Joppe, we hebben goed nieuws voor je. Ook De Beren flirt met Groningen. Ze zijn volgens het hoofdkantoor met een driftige expansie bezig.

De Beren wil heel graag

Die is zo hevig dat de dame van de communicatie niet helder op het netvlies heeft of Groningen al aan de beurt is. “Het kan best zijn dat we al met Groningen bezig zijn, maar ik daar nog niet van op de hoogte ben. Ik krijg het pas in mijn postvakje als het heel concreet wordt. Ik zoek het uit en bel je zo terug.” Duurt meestal een paar dagen, maar niet bij De Beren.

Het belletje terug volgt binnen een paar minuten. “We willen heel erg graag naar Groningen komen. We hebben alleen wat moeite om de juiste plek te vinden.” Niet zo gek, de populaire spots voor restaurants in Stad zijn net zo vaak vrij als een fietsenrek bij het station. En dan wil De Beren het liefst ook nog in het centrum, of langs de snelweg in de buurt van de bios zitten.

Wie en waar?

Daarom: wil je echt graag dat De Beren in Groningen komt, tip ze dan als je een geschikte locatie spot. De ruimte voor het restaurant moet minimaal 300 vierkante meter zijn, exclusief de ruimtes voor de keuken, personeel enzovoort. Beetje in de buurt van Pathé in het centrum of langs de snelweg bij Wolf. Daarnaast zoeken ze ook nog een lokale franchise-ondernemer voor 050.

Ofwel: veel woorden om te melden dat beide restaurants graag naar Groningen komen, maar nog niet heel erg ver zijn gevorderd in hun plannen. Niet heel erg, want Stad barst al van de goede lokale restaurants waar je ook heel goed burgers, steaks of spareribs kunt happen tegen schappelijke prijzen in de juiste ambiance. Check onze rubriek ‘Eem noar…‘ voor meer info.

Restaurant van De Beren

Ga het gesprek aan ( comments)