Lokale helden op Bevrijdingsfestival

Bevrijdingsfestival Groningen

Zoals elk jaar krijgen lokale helden ook in 2016 een prominente plek op het Bevrijdingsfestival op hun eigen podium ‘Local Heroes.’ Vandaag heeft POPgroningen het programma voor komende editie bekend gemaakt.

In samenwerking met Bevrijdingsfestival Groningen presenteert POPgroningen nieuw talent op het Local Heroes podium. Elk jaar krijgen acts uit provincie Groningen de kans om zich op dit podium te presenteren. De winnaar van de POPgroningen Talent Award wint als onderdeel van het bijbehorende prijzenpakket ook een plek op dit podium.

Het programma is dit jaar zeer divers, van het folky singer-songwriter duo MyDearestDear tot Afrikaanse wereldmuziek van DraMali,van stevige pop/rock door Duroc tot instrumentale psychedelic bluesrock van De Kat, van noisefolk van Willie Darktrousers & De Splinters tot de indierock van Marble Heart. Hiphop act Roelie Vuitton staat tegenwoordig met een complete band op het podium, net als de americana outlaw crooner Hans Hannemann, die zich door The Lone Riders laat begeleiden.

KIN heeft zich met hun post-rock tijdens Eurosonic al flink bewezen en komt het nog even dunnetjes overdoen. De tiende podiumplek wordt gevuld door de winnaar van de POPgroningen Talent Award, die op 22 april in VERA plaatsvindt.

Blijft er nog één vraag hangen: waarom al die Engelse leenwoorden? Lokale Heldenpodium bekt toch minstens zo lekker.

Klik hier voor meer info over Local Heroes en hier voor meer info over Bevrijdingsfestival in het algemeen.

Psst, hier meer afleiding: