Lol: dikke rijen tijdens ‘Groningse supermarktminicrisis van 2020’

’t Is wat: de Appie in de Nieuwe Ebbinge is dicht vanwege forse uitbreidings naar het pand ernaast, en Jumbo Beren is ook met een algehele upgrade bezig. Gevolg: dikke rijen bij de andere grootgrutters.

Ja, ja, de supermarktenoorlog is een immer woedende strijd die in menig stad en dorp kei- en keihard wordt uitgevochten. Ook in Stad is de concurrentie fel en zoekt men naar middelen en strategieën om de shoppende klant de neringen in te lokken.

Klusserij bij AH en Jumbo

Fikse kortings hier, skeetige knaagdieren daar. Bonusdingen zus en vijfde in de rij gratis graaierij zo, bijvoorbeeld. Maar ook: de winkels upgraden en uitbreiden. En toevallig kiezen twee supermarkten vlak bij elkaar nou net op hetzelfde moment voor die laatste tactiek. Jep, ze verbouwen de toko flink.

De Ap aan de Nieuwe Ebbinge gaat van 500 naar 800 vierkante meters, krijgt meer vers en zelfscankassa’s. En Jumbo Beren krijgt ook zelfscankassa’s, alsmede een pizzabouwplek en gekoeld speciaalbierhuis.

Best nice, zo klinkt het. Maar omdat de verbouwings nogal wat overlap hebben, betekent het topdrukte voor de omliggende boodschappenzaken. Zoals rijen ver voorbij de vriesafdeling bij de Ap aan het Floresplein. De hel.

En ongetwijfeld zullen andere supermarkten het ook extra druk hebben met zo’n supermarktvacuüm net iets ten Noorden van het centrum.

Deze week weer open

Maar no worries, Jumbo zwaait gelukkig woensdag de tweeëntwintigste om 09:00 haar deuren alweer open. En de Albert Heijn precies een week later, namelijk op woensdag 29 januari om 11:00.

Daarmee is hopelijk het einde aangebroken van de ‘Noord-Stadse supermarktcrisis van 2020’. Opdat iedereen spoedig en gedwee wederkeert naar zijn of haar vaste supermarkt. Fingers crossed.

Psst, hier meer afleiding: