Lol | Gast neemt afslag te vroeg en eindigt in een container in plaats van op de ringweg

Foto van Maxime

In Selwerd worden de oude flats langs de ringweg behoorlijk opgeknapt. Sterker: alleen het geraamte blijft staan en de rest wordt opnieuw gebouwd zodat de woningen voldoen aan de maatstaven van nu.

Dat zorgt voor wat overlast. Lawaai, stof en mogelijk vallende brokstukken. Om te voorkomen dat iemand wordt gedood door een stuk muur dat naar beneden dondert, is de omgeving afgezet en het naastgelegen fietspad, dat parallel aan de ringweg loopt, voorzien van een containerdoorgang.

Containertunneldoorgang

Mocht er wat vallen, dan valt het keurig op het dak van de containers in plaats van de fietser of wandelaar. Daarom staat die container daar. En toegegeven: de doorgang wekt nieuwsgierigheid op. Niet heel vaak staan er ineens twee geschakelde containers op het fietspad. En aan het einde van de tunnel wacht altijd een nieuwe wereld.

Niet heel gek dus dat deze automobilist naar de containertunneldoorgang werd gezogen. Des temeer omdat pal naast het fietspad de oprit naar de ringweg is. Een vergissing is snel gemaakt. En met GTA is het heel mooi klapp’n door zulke obstakels. Maar het is niet de bedoeling, hoewel het wel een hilarische foto oplevert en blinde paniek bij de chauffeur. Gelukkig voor hem kwam het, na drie keer steken in de container, uiteindelijk goed.

Psst, hier meer afleiding: