Lol: oude Groningse vrachtwagen teruggevonden als huis in Afrika

Kuil Banden, een Gronings bedrijf, kreeg enkele dagen terug wat foto’s opgestuurd van een klant die op vakantie was. Op de kiekjes zien ze een van hun oude vrachtwagens omgebouwd tot woning. In Sierra Leone!

“Het is een van de eerste pechservicevrachtwagens die we toen hadden. Dan praten we over twintig jaar terug”, vertelt Jan van Kuil Banden. “Mijn vaste truck in die tijd.”

Met de wagen schoot Jan chauffeurs en boeren met pech te hulp, legt hij uit. Achterin zat een werkbank, gereedschap en meer. Eigenlijk alles om ter plekke banden te plakken en te verwisselen.

Toeval

Hoe hij het vindt dat het ding teruggevonden is in Afrika? “Heel apart”, aldus Jan. “Sowieso dat het ding gevonden is, en dan ook nog eens door een klant van ons! Puur toeval. Dat overkomt je nooit weer.”

Hoe dat precies gebeurt is, blijft ietwat onduidelijk, maar de voormalig chauffeur van de Afrikaanse villa vertelt dat het ding waarschijnlijk jaren terug al via de export is verscheept.

Woning

Dan eem het mooiste aan dit alles: het is nu een huis. In Afrika. Sierra Leone, om precies te zijn. “Hij is er groot genoeg voor hoor, denk ik”, zegt Jan. “En het zal misschien wel comfortabeler zijn dan de meeste plaggenhutjes die daar staan.”

Solide, dat zeker, maar ook redelijk opvallend, zien we op de foto’s. “Ja, dat rode valt zeker wel op”, bevestigt de medewerker van Kuil Banden. “De bestickering en alles zit er nog op. Zelfs het telefoonnummer klopt nog.”

Kortom: mooi stukkie recycling en bovendien gratis overzeese reclame voor Kuil. Al reikt de pechservice van de Groningers zeker niet tot in de verste uithoeken van Afrika.

Afbeeldingen: Kuil

Psst, hier meer afleiding: