Longarts Prins komt terug op video: “Vaccin draagt wel bij en respect voor RIVM”

Op social media gaat de video van David Prins viraal. De longarts, die aan het UMCG is opgeleid, komt vandaag op LinkedIn terug op de veelbesproken beelden omdat dubieuze pagina’s ermee aan de haal gaan en de woorden verkeerd worden opgevat.

In de video behandelt Prins een reeks aan vragen omtrent het corona-virus. Daarbij schiet de in Groningen opgeleide arts alle kanten op. 5G komt voorbij, net als Bill Gates en vaccineren. Omdat David daar kritisch over is, wordt de video omarmd en volop gedeeld door de complotdenkende goegemeente. Zo van: “We geloven niet in de wetenschap tot er een arts is die zegt wat wij denken. We hadden al die tijd gelijk, zie je nou wel?”

Prins schrikt van resultaat

Nou, daar lijkt David afgaande zijn verklaring zelf behoorlijk van te balen. Zo baalt hij van een aantal pagina’s en sites die de video delen. “Er zitten een aantal tussen waar ik niet achter sta.” Verder wordt, volgens David, de video gedeeld met foute informatie. Meer concreet: “Ik roep in mijn video niet dat een vaccin niet noodzakelijk kan zijn. Het kan bijdragen aan de bestrijding van het virus. Ik steun de ontwikkeling van een veilig vaccin en denk dat het één van de bijdragen kan zijn om het virus te bestrijden.”

Hulde voor RIVM

Daarnaast werken het RIVM, de overheid en alle andere experts de afgelopen maanden knetterhard volgens de geleerde. “Ik heb daar diep respect voor.” Tot slot benadrukt David dat er nog een lange weg te gaan is. “Dit is een uitzonderlijke crisis, waar hele moeilijke en belangrijke maatregelen genomen zijn. Ik beweer ook NIET dat we er nu zijn.”