Maandag 1 juni 12:00: direct keihard aan de borrel op het terras?

terrassen

1 juni nadert en het lijkt er sterk op dat Mark en co vanavond definitief hun ja-woord gaan geven. Daarom de vraag: schuif jij direct ergens aan voor een borrel, of wacht je rustig af tot een later moment?

Dorst. En dan van het soort dat niet te lessen is met dat smakeloze gemeentepils uit de kraan, maar enkel met ijskoude klatsers op het terras onder de Groningse lentezon. Maar wanneer precies, dat blijft de vraag. Geruchten zat mienjong.

1 juni 12:00

In de agenda van Mark staat in ieder geval al een paar weken de eerste dag van juni. Toch werd er deze week al voorzichtig 31 mei gefluisterd in de Haagsche wandelgangen, want eerste Pinksterdag.

terrassen

Laurens Meyer, de grootste kroegbaas van Nederland en onder andere eigenaar van De Drie Gezusters in Stad, hoopt zelfs vanaf 27 mei al te gaan proefdraaien, zegt hij tegen de Volkskrant.

Maarrrrrrrrr, volgens de laatste geluiden wordt het gewoon 1 juni. En dan niet om 00:00 ’s nachts al, zoals sommige kappers deden bij de opening van hun zaak, maar op z’n vroegst midden op de dag om 12:00. Op aandringen van de burgemeesters. Iets met veiligheid en handhaving en zo. Op die fiets.

Direct pils’n?

Dusss, 1 juni 12:00, direct maar los, of niet? Natuurlijk wel op tijd checken hoe en wat qua reserveren. Dat is straks immers verplicht als je wilt bieren op het terras of gaat happen in een restaurant.

Of denk je dat het knettertjedruk wordt en koekeloer je daarom die eerste dagen de kat maar eem uit de Groninger Goudberk? Laat het weten in de comments op Facebook.