Mafste tweedehandskoopjes van Grunn

Het is weekend en je verveelt je. Wat te doen, wat te doen? Gedachteloos rondklikken hier, paginaatje liken daar. Voor je het weet check je al een uur tweedehandskoopjes in Groningen. Hier een top-6 van de mafste producten in willekeurige volgorde.

1 – Hondenschoenen

In eerste instantie valt het product niet eens heel erg op. Gewoon zwart witte handschoentjes of iets dergelijks. Maar dan kijk ik beter. Er zitten duidelijk zooltjes onder die dingen, maar deze schoentjes (?) hebben geen hiel of hak.

Bijna onbewust klik ik op de beschrijving. Mijn mond valt bijna open, voordat ik een korte lachsalvo lanceer. Het zijn hondenschoenen. WTF?! Blijkbaar bestaat deze shizzle echt. Mooi man, ik kan niet wachten om te zien bij welke riem ze matchen.

2 – Gestippelde beeldbuis

Op momenten dat verveling toeslaat, gaat m’n vermaakradar aan. Wat zou ik eens doen? In een oude doos op zolder zit een Nintendo 8-bit te wachten met Duck Hunt. Oh yeah, zin an!

Wanneer ik alles aansluit op m’n LED-tv blijkt al snel dat de technologie van tegenwoordig niet meer matcht met vroeger. Oftewel, ik heb een echte beeldbuis televisie nodig om daadwerkelijk te kunnen richten op de wegvliegende eendjes.

Als je dan toch een beeldbuis tv nodig hebt, kies er dan ook één met stijl. Zoals deze customized stippeltjes bak. Vast van een zielmaatje dat zich ooit net zo verveelde als ik.

3 – Bekraste pan

Lachen ja, een gebruikte koekenpan! De tekst die eigenlijk bij dit koopje zou moeten staan: vintage koekenpan, met krassen en roest. Zeer authentiek. Gratis afhalen. Staat er natuurlijk niet. Nee, je moet er zelfs vier hele euro’s voor lappen. Oh you, guys!

4 – Inception lamp

Een lamp in een lamp in een lamp. Wat is echt? Het duurt even om dit te processen. Maar na wat a-technologische logica op dit maffe ding te hebben losgelaten, weet ik het zeker. Het is geen lamp, maar een beamer!

Naja, een beamer is eigenlijk natuurlijk ook een soort van lamp. Oké, het is dus een beamer lamp, maar dan ook nog eens design. Design van wat? Van een lamp natuurlijk. Yup, het is de Inception lamp. Nobody knows what’s real!

5 – Cactus plus

Plantjes onderhouden, het is een kunst. Sommigen kunnen het, sommigen niet. Gelukkig is het niet zo zwart wit. Voor de minder kundige plantenhouders onder ons heb je ook gradaties van botanica die bij je past.

Zo zijn cactussen en palmen heel makkelijk. Je geeft ze eens in de zoveel tijd (letterlijk wanneer je er aan denkt) water. Om ze echt dood te laten gaan, moet je het wel extreem bont maken. Maar als jij die bonte baas bent, dan is er nog altijd dit. De fake cactus. Kijk, hij staat zelfs in bloei!

6 –  Gas, tape, sterretjes

Dit is misschien de mafste combinatie die ik tegenkom. Gas, tape en sterretjes. Oh ja, vergeet de WD-40 niet. Misschien zit er wel wat vast ergens dat los moet.

Na wat rondvraag bij de redactie kom ik er achter dat één element mist bij dit koopje. Collega X: “Ja, vroeger gebruikte ik een pvc-buis in combinatie met gas, tape en sterretjes om rookbommen te maken.” Rookbompakketje dus. Lekker DIY, pvc-buis not included.

Kom je ook weleens gekke tjak tegen op tweedehandszaakjes in Stad. Laat het ons weten en drop het in de comments of via de knop Dump je Meuk.

Ga het gesprek aan ( comments)