Maisdoolhof in Meerstad weer open voor wie de weg kan vinden

Het maisdoolhof is serieuze business. Afbeeldingen via Facebook Strand Meeroevers & Maisdoolhof Meerstad

We zijn geen meteorologische dienst, maar wanneer er geen regen op onze weerapps staat kan dat voor de redactie van Sikkom maar één ding betekenen: op naar het maisdoolhof in Meerstad. Wel op een vrije dag natuurlijk, want eem naar Meerstad is een flinke etappe en het doolhof geen sinecure.

Sinds eind vorige maand is het doolhof weer open en dat is best bijzonder na twee coronajaren waarin de dwaaltuin noodgedwongen gesloten was. Er is een klein doolhof voor kinderen en een grote voor iedereen die zich niet voelt aangesproken tot die categorie.

Er is nog meer te doen in Meerstad

Het thema is dit jaar ‘Woldmeer’. Dat is het water waar het labyrint aan ligt. Van bovenaf zie je dan ook het woord in het mais met druppels en bootjes. Zeer fraai uitgevoerd, het moet gezegd.

Het maisdoolhof is deze zomervakantie van dinsdag tot en met zondag van 10.00 uur tot 17.30 uur open. Na de break tot 1 oktober, maar dan alleen op woensdag, donderdag en vrijdag. Navigeren doe je op Waterviolier 2. Een drankje na afloop kun je doen bij het nabijgelegen sfeervolle StrandHuis, waar je heerlijk kan loungen. Bij de zeilschool kun je een sup of kano huren. Zo kun je er een heerlijk dagje uit van maken.

Psst, hier meer afleiding: