Martin Drent: “Bier zuipen verlengde mijn voetbalcarrière”

Martin Drent is een eindbaas. In zijn actieve voetbaltijd een heerlijke Engelse bonkige spits en de beste kopper van de Eredivisie. Maar vooral is de legendarische oud-spits van FC Groningen een cultheld. Bijzondere verhalen, opmerkelijke anekdotes en heel veel dronkenmansavonturen sieren zijn loopbaan.

Zo scheldt hij ladderzat trainer Jan van Dijk uit voor kabouter op het vliegveld in Spanje na het trainingskamp. Meermalen verslaapt The Flying Dutchman zich, nog vaker heeft hij bonje met autoriteit, of dat nu de trainer of directeur Nijland is. Na het lezen van het boek ‘Oorlog in de zestien’ worden er nog een aantal bijzondere hoofdstukken toegevoegd aan de opmerkelijke loopbaan van Drent.

Martin Drent: “Alcohol is goed voor doorstroming”

In het boek over pinchhitters in het Nederlandse voetbal vertelt Drent bijvoorbeeld hoe hij zijn voetbalcarrière met een paar wedstrijden weet te verlengen door drie dagen lang keihard bier te zuipen. In zijn laatste seizoen als betaald voetballer bij BV Veendam raakt Drent namelijk vlak voor het einde van de competitie geblesseerd aan zijn hamstring.

Na onderzoek blijkt de hamstring behoorlijk naar de kloten te zijn. Volgens de medische staf heeft Drent zijn laatste wedstrijd als prof gespeeld. Maar dit abrupte einde van zijn roemruchte loopbaan kan Drent niet accepteren. Uit pure wanhoop zet Drent het op een zuipen. “Ik moest wat,” biecht hij op in het boek. “Alcohol is goed voor de doorbloeding en wie weet helpt het als ik daarbij veel over mijn hamstring wrijf.”

Na drie dagen zuipen en wrijven is de Groninger totaal niet fit, logisch, maar de pijn in de hamstring is vertrokken. Dus dringt Drent aan op een nieuwe medische keurig. En jawel hoor. De hamstring is wonderbaarlijk hersteld. De volgende wedstrijd tegen Go Ahead Eagles valt Drent even voor tijd in. Net genoeg tijd om twee keer te scoren.

Bron: Voetbal1.nl

 

Psst, hier meer afleiding: