Martin Drent maakt excuses over vergelijking tussen corona-aanpak en de holocaust en heeft de post verwijderd

De post waarin Martin Drent, de populaire oud-voetballer van FC Groningen, het coronabeleid vergeleek met de holocaust is door hem van Facebook gehaald. Daarnaast maakt Martin excuses richting een ieder die door zijn post gekwetst is.

De video waarin het dragen van een Jodenster in de Tweede Wereldoorlog wordt vergeleken met het eventuele vaccinatiepaspoort werd niet door iedereen goed ontvangen. Onder de post op Martin zijn persoonlijke Facebookpagina barstte veel kritiek los. En ook hier is een column verschenen waarin werd beschreven hoe Drent zijn status als jeugdheld aan gort sloeg.

Sorry

Die kritiek heeft Martin ook bereikt en hij is tot inkeer gekomen. Op Facebook schrijft hij het volgende:

“Het was niet mijn bedoeling om mensen te kwetsen en daarom heb ik mijn vorige post verwijderd. Ik realiseer me dat ik hiermee mensen heb geraakt, dus sorry daarvoor. Het ging mij niet om de vergelijking met de zes miljoen joden die vermoord zijn, maar om aan te geven dat we waakzaam moeten zijn.”

In dat laatste heeft Martin absoluut gelijk. We moeten waakzaam zijn voor onze vrijheid en de corona-aanpak uiterst kritisch benaderen, want het piept en kraakt met veel grondrechten. Maar we moeten vooral geen olie, bestaande uit onzin, hoaxes, aantoonbare leugens en abjecte vergelijkingen, op het vuur gooien. Dat zijn klappen in het gezicht van de waarheid en van een ieder die te kampen heeft met (de gevolgen van) corona.

Psst, hier meer afleiding: