Martiniplazaaaa staat morgen vol met politie, brandweer, ambulance en o.a. defensie. Want de 112GroningenDag is aan

Foto van 112Groningen

Nog niks te doen zaterdag? Misschien is de 112GroningenDag in Martiniaplazaaaaaaa een idee. De hallen en buiten staan vol met allerlei demonstraties en stands van hulpverleningsinstanties, van brandweer, politie tot defensie.

Het is de derde keer dat de 112GroningenDag wordt georganiseerd door 112Groningen.nl. De eerdere edities in 2016 en 2018 waren een groot succes dat naar meer smaakt. Dat duurde eem, want corona, maar zaterdag is het dus weer aan en volgens Martin Nuver, de grote baas van 112Groningen, belooft het een dikke dag te worden.

Foto van 112Groningen

Wordt spectaculair

“Ook dit jaar pakken we weer spectaculair uit. De gehele dag zijn er talrijke spectaculaire demonstraties en de hulpverleners geven uitleg over hun werk”, vertelt Martin. “Daarnaast komen ook een aantal bekende Nederlanders zoals politievlogger Jan Willem, die al jaren aansprekende video’s op YouTube maakt waarbij hij een groot en divers publiek bereikt. Maar ook Bas Baas en Niels Hoogma, ook zeer bekend van YouTube en tv serie Wegmisbruikers is aanwezig.”

Behalve interessante demonstraties en de bekende 112-koppen is er ook veel aandacht voor veiligheid. Martin: “Op de veiligheidsmarkt staantalrijke bedrijven en instanties met informatie over ieders dagelijkse veiligheid. Veiligheid en leefbaarheid in je eigen huis, op straat, op het werk, in de auto en in je eigen omgeving is niet altijd vanzelfsprekend. Een ongeluk zit in een klein hoekje! Maar hoe heeft het zo mis kunnen gaan? Had het voorkomen kunnen worden? En wat kan je als burger doen als er echt iets mis gaat? Op deze en andere vragen kunt u op de 112GroningenDag antwoord krijgen.”

De 112GroningenDag is zaterdag aan van 10:00 tot 17:00 uur. Kaartjes kosten slechts 3 euro per persoon. Check 112Groningen.nl voor meer info

Psst, hier meer afleiding: