Mayosmijters erg actief in Grunn: vanaf een scooter bekogelen ze voorbijgangers

Op haar dooie gemakkie fietst Mirjam door het Noorderplantsoen, je moet toch wat tijdens de lockdown. En dat is best een aardige bezigheid zo op een verloren herfstavond. Totdat ze ineens bekogeld wordt met mayonaise.

“Dit is al de tweede keer dat de mayosmijters mij te pakken hebben”, briest Mirjam op messenger. “De vorige keer was in de buurt van Paradigm, zojuist pakten ze me in het Noorderplantsoen.” Mirjam haar jas zit als gevolg van de achterlijke actie onder de smurrie. “Volgens mij is het mayonaise aangemengd met water, wat uit een bekertje werd gegooid. Ik zag in ieder geval een onderhandse beweging.”

Vloeken en tieren

Helaas kon ze de daders verder niet goed zien. “Ik denk dat ze groot licht aan hadden, ik werd eem compleet verblind en vervolgens bekogeld.” Als ze stopt om te tieren merkt ze nog wel op dat ze op een Go Sharing-scooter reden. “Ik denk dat meer mensen iets hebben gezien, ik heb in ieder geval aardig gevloekt.”

Het is niet de eerste keer dat de mayosmijters actief zijn. De afgelopen dagen hebben we meerdere meldingen binnen gekregen. En in september zijn ook meerdere mensen met een mayonaise-achtig goedje bekogeld in Stad. Bij de politie zijn destijds drie aangiftes binnengekomen.

Gezocht: mayosmijters

Maar de daders zijn nog niet gepakt, dat is ook lastig allicht. Twee gasten die in het voorbijgaan vanaf een scooter mensen bekogelen. Allicht kan Go Sharing een handje helpen. Het bedrijf, weet als het goed is, exact wie waar op welke scooter reed. En Mirjan weet de exacte tijd en richting: “Het was bij de kruising met de Kerklaan om 20:29 uur. Ze kwamen uit de richting Westerhaven en klapten richting de Plantsoenvijver.”

Mirjam heeft Go Sharing ondertussen al gevraagd of zij kunnen achterhalen wie op de scooter zat. Als dat kan, doet ze aangifte. “Het moet maar een keer klaar zijn met die lui.”

Psst, hier meer afleiding: