Plannen voor McDelivery, de bezorgservice van McDonald’s

mcdelivery

McDelivery is de nieuwe bezorgservice van McDonald’s. Op dit moment al in Amsterdam en Amstelveen, dus we bellen het hoofdkwartier van ’s werelds bekendste fastfood-toko. Want komt dit ook naar Groningen, of wat?

Mac-attacken doe je nu enkel binnen de muren van de Amerikaanse snackgigant. Of je neemt je zakje obesitas mee naar huis. Hoe dan ook, in beide gevallen moet je de deur uit. Niet ideaal bij slecht weer of brakke zondagen vol extreme luiheid.

Daarom schreven we een tijdje terug enthousiast over de samenwerking tussen Afhaalkoerier.nl en McDonalds Groningen. Eindelijk een Big-Mac op bestelling bij je voordeur afgeleverd. BAM!

Maar helaas, dat bleek een dooie McMus. Het topidee kwam nooit van de grond en Afhaalkoerier.nl is van de aardbodem verdwenen. De traantjes biggelen over onze iets te dikke wangen. Donkere dagen van barre tochten naar de heilige M volgden. Wat een moeite, wat een ongemak. Maar wacht, McDonalds tovert een lichtpuntje aan de hemel: McDelivery.

McDelivery Groningen

In Amsterdam en Amstelveen werkt de Mac nu samen met UberEATS, een bezorgservice zoals Thuisbezorgd en Fooddrop. “Dat bevalt erg goed en we krijgen vooral positieve feedback”, zegt de woordvoerder van McDonalds Nederland. Reden om McDelivery langzaamaan in meerdere steden te testen.

In 2017 zijn Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Eindhoven al aan de beurt. “Van die steden lijkt Groningen het meest op Utrecht“, beredeneert de vrouwelijke Ronald McDonald aan de andere kant van de lijn. Als het daar bevalt, is de kans groot dat Groningen de volgende is. “In de loop van 2018“, voegt ze er voorzichtig aan toe.

Komt waarschijnlijk wel goed, maar niet heel snel. Daarom een gematigd enthousiast ‘Heuh!’.

Wie komt er nooit meer van de bank als dit verhaal doorgaat? Tag ‘em in de comments op Facebook.