Meerdere grote en illegale feesten in Stadspark beëindigd door de politie

Stadspark potloodventer

Met de nachthoreca nog steeds op slot zoeken jongeren andere vormen voor nachtelijke vertier. In studentenwijken worden huisfeesten gegeven met tientallen nachtbrakers en het Stadspark is tegenwoordig het domein van grote feesten.

Maandag op dinsdagnacht beëindigde de politie een groot studentenfeest in het Stadspark, meldt omroep OOG. Dit gebeurde naar aanleiding van meldingen over geluidsoverlast. Bij het ter plaatse gaan troffen agenten tientalen feestende studenten aan. “We hebben hen opgedragen om te vertrekken, om naar huis te gaan. Daar heeft iedereen gehoor aan gegeven. Er is niemand aangehouden, en ook zijn er geen bekeuringen uitgedeeld”, aldus de woordvoerder van de politie tegenover OOG.

Honderden feestgangers

Een paar nachten eerder, namelijk de nacht van vrijdag op zaterdag, maakte de politie een einde aan een nog veel groter feest in het Stadspark. Volgens Anne Kok, woordvoerder van de politie, waren honderden jongeren illegaal aan het feesten. “Aan het einde van de avond kregen we daarover meldingen binnen. Het bleek om een groot feest te gaan met eerder honderden dan tientallen feestgangers. Hen is opgedragen om het feest te beëindigen en huiswaarts te keren. Omdat daar goed gehoor aan werd gegeven zijn er geen boetes uitgedeeld.”

Er bleef helaas wel veel rommel achter na het beëindigen van de feesten. De zooi is door de gemeente opgeruimd.

Psst, hier meer afleiding: