Meerdere katten in Selwerd vergiftigd en overleden. Ook honden de klos. Buurt vreest dat een dierenbeul bezig is

Foto van ANP

Bewoners van de Iepenlaan en omgeving in Selwerd vrezen dat iemand hun katten en honden probeert te vergiftigen. De afgelopen dagen zijn meldingen binnengekomen over huisdieren die erg ziek thuis kwamen en dat niet overleefden.

Op de Facebookpagina Selwerd, waar wijkbewoners elkaar op de hoogte houden van het wel en wee in de buurt, werd vandaag deze oproep geplaatst: “Goedemorgen mensen, houd aub uw huisdier in de gaten. Er zijn nu al drie katten vergiftigd en een hond omgeving Iepenlaan.”

Veel meer dieren slachtoffer

Onder de post stromende de reacties binnen van bezorgde buurtbewoners die vergelijkbare verhalen kennen of zelf hebben meegemaakt. Zo meldt een buurvrouw: “Wij hebben gister onze kat laten inslapen. De kat van de buren laten ze vandaag inslapen. En onze andere kat begint nu met dezelfde klachten.”

Ook een andere Selwerder reageert: “Onze kat gister laten inslapen. Waarschijnlijk moeten we de andere kat vandaag laten inslapen. Bij de buren naast ons gebeurde dit ook al bij twee katten en bij hun hond.”

Dik een week eerder verschijnen vergelijkbare berichten in de besloten Facebookgroep. Een kat uit Selwerd kwam thuis met een vreemde gapende wond aan de zijkant. Niet een wond die is opgelopen na een gevecht met een andere kat, maar ogenschijnlijk moedwillig is aangebracht. Onder dat bericht komen ook weer verschillende reacties binnen van kat- en hondeigenaren uit de wijk die recent vergelijkbare ellende hebben meegemaakt. Van onverklaarbare wonden tot mogelijke vergiftiging waardoor de nieren ermee stopten en niks anders restte dan laten inslapen.

Psst, hier meer afleiding: