Met de luchttaxi vanaf Eelde Airport om eem op stap te gaan in Maastricht of Parijs? Over een paar jaar kan het waarschijnlijk!

Foto: via Electron Aviation

Eem met een een clubje op stedentrip of ergens een pot voetbal kijken? Je kan over een paar jaar iedere willekeurige bestemming uitzoeken en de luchttaxi nemen. Tenminste, als het aan Electron Aviation en Groningen Airport Eelde ligt.

Het is de bedoeling dat in 2026 de Electron-5, een volledig elektrische vliegmachine, per vlucht vier passagiers naar een zelfgekozen bestemming vliegt. Enige voorwaarde is dat die bestemming binnen 750 kilometer ligt. Dat betekent dus dat grote steden als Berlijn, Londen en Parijs opties zijn.

Duurzaamste van Europa

Vandaag tekenden eerder genoemde partijen een intentieovereenkomst. En die ligt in het verlengde van de onlangs uitgesproken ambitie van het vliegveld eem ten Zuiden van Stad om de duurzaamste van Europa te worden. Het plan met de luchttaxi is serieus, maar staat nog in de kinderschoenen. Wat een taxivlucht zou moeten kosten is dan ook nog niet duidelijk.

Psst, hier meer afleiding: