Met de Sikkom-bus in stijl naar Welcome to The Village

In Leeuwarden is het niet alleen maar kut en verschrikkelijk. Ook niet als je uit Groningen komt. Denk bijvoorbeeld aan Welcome to The Village, een heel tof festival op een fantastisch natuurterrein. Mogen we in Groningen best een beetje jaloers op zijn.

Maar we kunnen het ook omdraaien. Zo heel ver weg is Leeuwarden niet en waarom jaloers mokken als je ook kunt mee feesten? Precies de reden waarom elk jaar heel veel Stadjers richting WtTV. En een van de redenen waarom wij een busreis naar Welcome to The Village organiseren. Andere redenen: Fresku, Django Django, The Boxer Rebellion, Alex Vargas, together PANGEA, Interstellar Funk en meer.

En dat verspreid over drie dagen, op 15, 16 en 17 juli op de Groene Ster, een waterrijk natuurgebied nabij Leeuwarden. En er is meer dan alleen muziek. WttV is een heel bewust festival waar kunst & design alle aandacht krijgen. Waar het draait om de gemeenschap, het dorp. En waar duurzaamheid hoog op de agenda staat, net zoals met bewust omgaan met vlees. Zo heeft het festival een eigen veestapel, biologischer worden de burgers niet.

Welcome to The Village schoolbus Sikkom

Met schoolbus naar Welcome to The Village

Uit betrouwbare bron weten we dat er in Groningen bijna meer kaarten worden verkocht voor WtTV dan in Leeuwarden zelf. Dus het festival is wel bekend hier, het enige kutte: de locatie. Erg mooi, maar niet echt makkelijk te bereiken vanaf station Leeuwarden, zeker niet als je ook nog met een tent moet sjouwen omdat je op de WttV-camping gaat crashen.

Daarom organiseren wij een busreis, in stijl, vanaf Groningen hoofdstation rechtstreeks naar het festivalterrein. De bus vertrekt op vrijdag om 11:00 uur bij het hoofdstation en vertrekt zondag op maandagnacht om 01:00 uur weer vanuit Leeuwarden. Je kunt een kaartje kopen voor alleen de bus (25 euro), maar ook een weekendcombikaart voor het festival en de bus (125 euro). En we brengen je niet zomaar van A naar B, we maken ook in de bus er alvast een feest van.

Met een biertje, maar ook met live muziek van The Given Horse en Stadsdichter Kasper Peters, die ook op WttV optreedt, brengt een aantal gedichten zoals alleen hij dat kan. En we hebben een hele vette oude Amerikaanse schoolbus die ons naar WttV kart. Het wordt een trip en een festival waar je nu al heimwee naar hebt.

Kaartverkoop voor de bus en meer info

Meer informatie: VanPlan.nl.
Koop hier je tickets (combiticket of alleen voor de bus) – bij een combiticket krijg je de festivaltoegangskaart in de bus
Website Welcomee to The Village
Facebook Welcome to The Village

Psst, hier meer afleiding: