Mette Bus uit Groningen heeft beste naam van Nederland volgens verkiezing Radio 538

Radio-dj’s Coen en Sander. Foto: 538

Faamnamen, namen die wanneer je ze uitspreekt, een bijzondere of toffe betekenis hebben. Soms bedoeld, soms onbedoeld, maar altijd retevermakelijk. En daar kan Mette Bus uit Groningen zekersteweten over meepraten.

Mette is namelijk de winnares van de Faamnaam-verkiezing 2020, een prijs bedacht door Coen en Sander van Radio 538. Het duo vond sommige namen namelijk zó mooi, dat ze ieder jaar een Faamnaam-verkiezing organiseren om erachter te komen wie nou de allerallerallervetste naam van het land heeft.

Mette Bus

In 2020 is dat dus… Mette Bus uit Stad! “Wat een leuk nieuws! Harstikke bijzonder”, vertelt de Groningse tegen de radio-dj’s. “Als mensen mijn naam horen en het grapje ervan inzien, vergeten ze mij nooit meer.”

Mette was zich natuurlijk allang bewust van haar curieuze voor- en achternaamcombo en belandde zelfs al vier keer eerder op een ‘gekke namen-lijst’. “Wel leuk dat ik nu een keer gewonnen heb”, aldus Bus.

Concurrentie en eerdere winnaars

Hoewel het goud dus voor Mette Bus is, verdienen ook Bennie Weijs en Lieve Lingen een plek op het podium, met respectievelijk de zilveren en bronzen plak.

Winnaars van eerdere Faamnaam-edities waren onder andere Mat Ras (2019), Jack Pot (2018), Chris Mus (2017), Kenny Boeijen (2016) en Ferry Kuhlman (2015). Ook echt prima namen ja. Al is Mette Bus misschien wel een kanshebber voor de all time Faamnaam-titel.

Vind jij Mette Bus een terechte winnaar? Of heb je voorbeelden van andere geniale namen? Laat het weten in de comments op Facebook.

Psst, hier meer afleiding: