Mihai bereikt Parijs tijdens zijn tocht om fruit voor daklozen te fiksen

Met honderden kilometers in de poten, bereikt bij Parijs. Trotse bakkes en alles. Mag ook wel, Mihai fietst namelijk niet alleen voor de lol, met de tocht naar Lissabon regelt hij fruit voor daklozen in 050. De held.

Sinds zaterdag 1 juni zit de geboren Roemeen al in het zadel. Zelf heeft hij lange tijd op straat geleefd. Een donkere periode vol strubbelingen en heroïnegebruik, maar onder andere door zijn ijzeren wil, knokt Mihai zich weer omhoog.

Nu gaat het goed. Negen jaar clean, baan, huisje, alles. Vandaar dat hij graag iets terugdoet voor zijn makkers op de straat en de instelling die hem altijd is blijven ondersteunen.

Fietsen voor fruit

Nobele vent dus, die Mihai. Zijn plan: op de tweewieler naar Lissabon cruisen en via donateurs een dikke berg knaken ophalen – 5.000 euro, om precies te zijn. En dat schiet op. Inmiddels staat de teller op 1.452 pegels.

Mihai

Dat gaat allemaal via dagopvang Kostersgang naar vers fruit en vitamientjes voor daklozen in Groningen. God bless de man met de stevige kuiten.

Parijs: check, Lissabon: here we come

Die heeft as we speak dus Parijs bereikt en het gaat goed met hem. “Hij slaapt ’s nachts buiten”, zegt Siebe van stichting Straatwijs. “Maar na een week fietsen heeft hij een goedkoop hotel genomen.”

Verder schijnen de fietspaden in België helemaal kut te zijn, wat de beste man nog wat tijd heeft gekost. Maar volgens Siebe is hij optimistisch en vastberaden. “En hij is supertrots dat er donaties binnenkomen!”

Foto: eigen foto

Doneren

De fietser der fietsers helpen aan vijfduizend euro voor fruit? Vooral eem hier klikken. Doneren kan nog maar vijftien dagen en er moet nog ruim drie en een half duizend binnenkomen.

Jij pieken overmaken, hij trappen naar Lissabon. Goeie deal, toch? Goooooooooooo Mihaiiiiiiiiiiiiiiii!!!

Psst, hier meer afleiding: