Minister vraagt OMT te onderzoeken of sportscholen toch eerder open kunnen

Twee weken terug kwam het kabinet met een soort corona-routekaart waarin staat dat de sportscholen pas op 1 september open mogen. Mits alles meezit zelfs. Nu vraagt de minister om een second opinion.

Kappers, schoonheidsspecialisten, massagesalons, ze zijn allemaal weer open. Met her en der wat aanpassings, maar ze boeren weer. En de horeca? Die mogen naar verwachting ook per 1 juni weer mensen ontvangen. Hoe en wat precies, daar horen we vanavond meer over tijdens de persconferentie.

Sportscholen

Echter blijven de versoepelingen voor een paar beroepsgroepen wat achter. Sekswerkers, bijvoorbeeld. Die mogen pas per 1 september weer aan de slag. En ook sportscholen en sauna’s mogen pas over drie en een halve maand weer de zaak open slingeren. Tot groot ongenoegen van veel sportschoolhouders.

Veel van hen zeggen namelijk gewoon aan alle eisen te kunnen voldoen. Met genoeg ventilatie, afstand en alles. Dus waarom z├│veel verschil tussen sportscholen en andere ondernemingen? En is daar ├╝berhaupt wel voldoende wetenschappelijk bewijs voor?

Minister vraagt advies

Nou, die kritische geluiden hebben inmiddels de oren van Mister Martin van Rijn bereikt, onze minister van Volksgezondheid. Van Rijn: “De maatregelen raken ondernemende sportaanbieders, zoals sportscholen hard.” Vandaar dat hij het Outbreak Management Team heeft gevraagd nog eens extra te kijken naar de mogelijkheden.

Naar verwachting komt het OMT volgende week met een advies. Fingers crossed, fitboys and -girls.