Mogelijk dik nieuw skatepark in Stadspark op plek hertenkamp

Op dit moment lopen ze er nog, de herten in het hertenkamp. Maar vanwege de staat van de ondergrond en het gebrek aan ruimte verdwijnt de roedel Bambi’s na vijftig jaar uit het Stadspark.

Bij nat weer stonden de beesten vaak in de modder, echter zou het klauwen met geld kosten om het stukkie grond een beetje fatsoenlijk op te kalefateren. En heul veul bekijks trokken de dieren ook al niet meer de laatste jaren.

Daarom: schluss voor het hertenkamp. Na een halve eeuw, welteverstaan. In het najaar worden de hertjes verplaatst naar andere spots in en rond Stad. Kinderboerderijen, andere hertenkampen, dat soort plekken.

Skatepark?

Hertjes OUT, Skaters IN? Dat zou maar zo kunnen. Met het opdoeken van het hertenparkje komen er zeeën aan ruimte vrij. Vierkante meters waar Rollend Groningen, een skate-collectief uit 050, om staat te popelen.

De huidige voorzieningen in de stad zijn namelijk te klein, zwaar verouderd en soms zelfs onveilig, menen de skaters. Daarom pleit de groep al vrij lang voor één dikke vette skate-voorziening in 050. Eentje met stedelijke allure, niet zo’n laf halfbakken halfpijpje. De spot van het hertenkamp zou perfect geschikt zijn voor een nieuw skate-Walhalla.

“Het is met zo’n 5000 vierkante ruim genoeg voor een skatepark”, schrijft het collectief in een persbericht. Bovendien zouden de voorzieningen niet ten koste gaan van het groen en de omgeving en juist zorgen voor wat reuring in het park. Iets wat een aantal partijen in de gemeenteraad al langer wil.

Dit jaar nog

Dussssss, 1 + 1 = een kakeltjeverse skate plek in het Stadspark? Die kans zit er dik in. De skaters zijn al serieus in gesprek met de gemeente over alle eisen en een programma voor de nieuwe skate spot. Als alles meezit, hopen ze nog voor het einde van het jaar met de bouw te kunnen beginnen.