Mogelijk nog veel meer bestemmingen vanaf Groningen Airport Eelde

Airport

Groningen Airport Eelde gaat als ’n speer. Vluchten naar Ibiza, straks drie keer per dag naar Londen en zelfs een retourtje Big Apple voor 366 euro. En waarschijnlijk is er nog meer goed nieuws op komst: veel meer bestemmingen erbij!

Schiphol zit namelijk vol. Genoeg vluchten, daar kan echt niks meer bij. Daarom wilde Airport Lelystad als een malle gaan uitbreiden, en dan nog het liefst in 2019 beginnen met een vrachtlading vakantievluchten.

Maar minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) heeft daar een stokje voor gestoken. Het ging allemaal wat te rap. Te veel druk om de boel open te gooien, terwijl er nog allerlei issues zijn over geluidsoverlast en meer van dat. En dus besloot ze de plannen met een jaar uit te stellen.

Goed nieuws voor Airport Groningen

Goed nieuws voor Vliegveld Grunn. De een z’n dood is tenslotte de ander z’n… juist, aanbod aan vliegmaatschappijen en bijbehorende vluchten. En dat is niet alleen een vergezochte theorie. Bowy Odink, commercieel manager van Groningen Airport Eelde tegenover het AD:

De gesprekken met maatschappijen nemen daardoor een andere wending. Zowel prijsvechters als chartermaatschappijen tonen interesse.

Meer bestemmingen

Helemaal mooi, want qua plek kan het zat, hiero in ’t Noorden. Er kunnen volgens Odink nog zeker zes tot tien maatschappijen bij op Airport Eelde. En ook het aantal passagiers kan flink stijgen: van 228.000 in 2017, naar minimaal 600.000 in 2023. Een flinke groei, kun je wel stellen.

Vooralsnog is het even afwachten welke maatschappijen er daadwerkelijk naar Grunn komen. Of wat ze hier gaan aanbieden, maar naar alle waarschijnlijkheid kunnen we een flinke uitbreiding van het aantal vluchten en bestemmingen verwachten. Hoppah!

Ga het gesprek aan ( comments)