Mohammed (27) neergestoken in Stad: ‘Ineens stonden er mannen met grote messen. Ik dacht dat ik dood zou gaan’

Politieauto’s bij de Pluimerstaat in Groningen. Inzetje: de plek waar Mohammed in elkaar zakte. Foto: 112 Groningen en DVHN.

De uit Irak afkomstige Mohammed (27) was woensdagavond slachtoffer van een steekpartij in de Pluimerstaat in Groningen. “Ik was helemaal alleen. Wat kon ik doen?”, vertelt hij aan Dagblad van het Noorden.

Hij is zwaar toegetakeld, maar hij staat. Mohamed is donderdagochtend, een etmaal na de steekpartij, terug bij zijn appartement aan de Pluimerstraat, net buiten de Diepenring in Groningen. De steekwonden zitten overal. Zo is hij onder meer in zijn hoofd, schouder, zij en been geraakt.

Weggelopen uit het ziekenhuis

Ze wilden hem langer in het ziekenhuis houden, maar Mohammed strompelde donderdagochtend terug naar zijn woning. “Mijn IPhone 13 lag er niet meer. Die moet gestolen zijn. Daardoor ben ik al mijn nummers kwijt. Ik kan mijn familie in Irak nu niet bereiken. Dat doet nog meer pijn dan de verwondingen.”

“Ze staken me overal”

Aan het Schuitendiep werd Mohammed uit de auto gezet, na een avondje chillen met vrienden. Daar staat hij plots oog in oog met twee mannen: “Ze hadden allebei een groot mes. Ik was helemaal alleen. Wat kon ik doen?”

Na een achtervolging wordt Mohammad, naar eigen zeggen, in de portiek van zijn woning neergestoken. “Ze staken me overal.” Daarna wordt hij beroofd. En eem later door de politie op straat aangetroffen.

Door Ernst Slagter – Lees het hele verhaal op Dagblad van het Noorden.

Psst, hier meer afleiding: